≫ 

Burzanović o Zvezdi: Oprostio sam 400 hiljada evra, nudili su mi kapitensku, a nisu mi dali da igram

Podgoričanin je ostavio trag u crveno-belom dresu

  • 11
Igor Burzanovic Foto: MN Press

Bivši fudbaler Crvene zvezde Igor Burzanović u razgovoru za podkast "Komuna" otkrio je neke detalje svog boravka na Marakani, kao i da je njegov otac bio veliki navijač crveno-belih.

- Iskrena ljubav, što se tiče Zvezde, je došla kroz moga oca. On je bio veliki navijač Zvezde, a ja sam veliki navijač Budućnosti. To je klub na jednom visokom nivou sa izvanrednim navijačima koji daju igračima neverovatnu podršku i vetar u leđa. Sve osim te polusezone, jer sam došao na polusezonu i osvojio duplu krunu, nije bilo lako. Dve godine i osam trenera, četiri predsednika kluba i tri sportska direktora. Posle te duple krune, Zvezda je već upadala u finansijsku krizu, u tom momentu nije bilo za plate. Niko nije razmišljao o štrajku jer smo svi mi znali da dobrim igrama sigurno ideš negde. To smo shvatili - rekao je Burzanović.

"Burzo Maradona", kako se provlačio nadimak za Igora, bio je jedan od miljenika navijača Zvezde.

- Dao sa u pet derbija četiri gola Partizanu. Da se ne hvalim, ali zbog toga su me verovatno zavoleli navijači. To su te stvare vole i poštuju, to se ne zaboravlja. Nakon što sam otišao na pozajmicu u Budućnost, tamo odigrao dobro, zvali su me i rekli mi da ću da budem kapiten. Nisam tražio traku, tražio sam prostora da igram. Nakon svega toga sam pošao na pripreme sa Zvezdom, video da me opet nema i pokupio sam stvari. Mislio sa da se vratim kući, ali tada se pojavila ta ponuda Nagoje i oni to nisu hteli da odbiju. Prodat sam bio za 1.100.000 evra, tako da je Zvezda zaradila na meni - kazao je Burzanović.

On je, između ostalog, naveo da je oprostio Zvezdi ogroman novac, a da je otišao jer nije imao prostora za igru.

- Oprostio sam 400.000 evra. Nisam mogao psihički da izdržim. Imao sam armiju navijača, klub i sve sam ja imao to što sam hteo. Voleo sam da radim ovaj posao. Kada sam došao u Zvezdu, imao sam treći najmanji ugovor tamo, a bio sam zvezda prelaznog roka na Balkanu. Uspeo sam igrama i ponašanjem da produžim ugovor, da onda budem među tri najbolje plaćena igrača - zaključio je Burzanović.

Zvezdi će naredni mečevi u Superligi uglavnom služiti kao zagrevanje za finale Kupa Srbije protiv Partizana, kao i jurenje rekordnih učinaka po broju osvojenih bodova i datih golova. Tako i današnji (18.05) na gostovanju Radu, koji se bori za opstanak. Kvota na dvojku je 1,27, a na duplu šansu 1X 3,25. Pogledate sve kvote kladionice MOZZART za Rad – Zvezda.

Video: Stanković: Nema opuštanja, protiv Rada kao da je finale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darere

    5. maj 2021 | 08:51

    To je bio CAR.Steta sto ga nedade rendzersu i sto nije napravio malo bolju karijeru

  • sedi1

    5. maj 2021 | 08:42

    ... vidi veliko poštovanje za Burzu i kao čoveka i igrača, sećam se njegovih partija, odličan igrač, brz, nije ga htela lopta protiv Rengersa ali i oni što je uradio u ZVEZDI sa tako malo prostora je VELIKO...

  • kralj

    5. maj 2021 | 09:15

    Ovaj je oprostio dug jel smo bili unisteni od licmera i partizanovih politicara nama nije dato da igramo evropu ko sto je njima placeno da nebi bili izbaceni radi fer pleja.I plus nismo bili u mogucnosti da prodajemo igrace jel nam nije bilo dato prostora pa je burza otiso sa pisljivi milion i onda su igraci oprastali, ali kapiram sto sada ovo pisete da perere franjevce radi asana malo glupo....ljudi imaju pare dobijaju od drzave pare vise nego zvezda sto je sam vucic reko i onda im ode igrac jel ga ne placaju tako da manite se spinovanja price.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA