Tuhel ušao u istoriju LŠ, a ono što je za 4 meseca uradio protiv najvećih menaždera je neverovatno

Nemac je bukvalno preporodio Čelsi

  • 3
FK Čelsi Foto: AP/Tanjug

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel ušao je u istoriju Lige šampiona kao prvi trener koji je u dve uzastopne sezine stigao do finala pomenutog takmičenja!

Tuhel je prošle godine sa Pari Sen Žermenom izgubio finale od Bajerna, da bi se novog dokopao tako što je u 120 minuta nadmudrio Zinedina Zidana. Nakon 1:1 u Madridu, usledio je trijumf od 2:0 u Londonu.

Takođe, ono što će ostati upamćeno jeste i to da je Tuhel za četiri meseca na klupi Čelsija uspeo da pobedi poemenutog Zidana, te Jirgena Klopa, Pepa Gvardiolu, Žozea Murinja, Karla Anćelotija i dva puta Dijega Simeonea.

Istovremeno, Čelsi ni na jednom od tih mečeva na kojima je pobedio nije primio gol, što jasno govori o napretku Plavaca po dolasku Tuhela na klupu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki ZH

    5. maj 2021 | 23:28

    Mnogo dobar trener, nadam se da će uzeti ligu šampiona👍

  • Milan

    6. maj 2021 | 09:22

    Navijam za Čelzi da osvoje zbog Tuhela i Silve koji su bukvalno otjerani iz PSG kao krivci što nisu osvojili prošle godine. I naravno zbog Azara i Kurtoe koji su pobjegli iz Čelzija misleći da neće ništa osvojiti.

  • Greska

    6. maj 2021 | 20:25

    Kako to prvi trener koji je igrao 2 puta zaredom finale? Pa zidan je 3 puta vodio real do titule. Mozda prvi sa 2 razlicita kluba, tako ispada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA