≫ 

Uhapšen sin fudbalskog sudije Maja Vujovića zbog brutalnog prebijanja mladića na stadionu Karađorđe

Uroš Vujović priveden posle nekoliko meseci skrivanja i bekstva

  • 19
Majo Vujovic

Foto: MN Press

Uroš Vujović (22), sin fudbalskog sudije Maja Vujovića uhapšen je danas zajedno sa Nemanjom Toprekom (23) zbog brutalnog prebijanja Nikole Ćuluma (22) 1. februara ove godine u klupskim prostorijama stadiona Fudbalskog kluba Vojvodina u Novom Sadu, javlja Blic.

Dvojica napadača sve ovo vreme bili su u bekstvu i krili se u Republici Srpskoj. Određeno im je zadržavanje od 48 sati, kada će biti izvedeni pred tužioca. Oni se terete za nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje. Obojica su odranije poznati policiji, imaju više prijava za nasilničko ponašanje i nanošenje teške telesne povrede.

Tukli su ga nogama, rukama i letvama. Momak je zadobio teške povrede, imao je sreće što je ostao živ, navode svedoci brutalnog prebijanja Ćuluma.

U zapisniku prijave koju je Ćulim podneo dan nakon što je pretučen stoji da su ga osumnjičeni pretukli u klupskim prostorijama FK Vojvodine, odnosno svečanom klupskom salonu, koje je dato na raspolaganje navijačima, a navodno, uprava kluba je odbila da stavi kamere u službene prostorije Vojvodine. Svetlo u sobi bilo je ugašeno, te se ne zna ko je tačno, koliko udaraca naneo oštećenom i čime, ali su ga naizmenično udarali u kontinuitetu, otprilike sat vremena!

- Skinuli su mu farmerice i donji deo veša, pa su ga tako nagog, udarali drvenim letvama. Oštećeni je padao i ustajao, kako ustane, tako su ga opet udarali da padne. Tokom tuče su mu govorili da je cinkara, da namešta svoje navijače. Oštećeni je nekoliko puta gubio svest – stoji u zapisniku.

Ćulum je pokušao da pobegne ali mu napadači to nisu dozvolili i nastavili su da ga tuku. Kada je konačno u tome uspeo javio se u Urgentni centar gde su mu konstatovane teške telesne povrede u vidu polomljene leve jagodične kosti i levog dela gornje vilice.

Napadači su inače „vođe“ navijača Vojvodine i saradnici Slobodana Milutinovića Snajpera poznatog kao bivšeg telohranitelja nekadašnjeg predsednika FK Vojvodina Bate Kankana, koji se našao na čelu navijača Vojvodine, „Firmaša“.

Milutinović je nedavno uhapšen na Jahorini u Republici Srpskoj, u jednom hotelu, 3. marta ove godine, ali je ubrzo pušten nakon kriminalističke obrade i nepostojanja osnove za dalje zadržavanje. Priveden je zbog navodno nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, te drugih krivičnih dela. Na njega je čak tri puta pokušan atentan postavljanjem eksploziva pod automobile. Milutinović je do pre mesec i po dana bio i član Upravnog odbora FK Vojvodina ali je podneo je ostavku, a pod njegovom upravom je FK Kabel, koji je na pragu ulaska u Superligu.

Video: Igrač Javora razbio sudiji nos: Krv liptala niz lice arbitra Lazara Lukića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VERO

    6. maj 2021 | 17:29

    OTAC LOPUZA SIN SILEDZIJA. JAKA SORTA.

  • 10

    6. maj 2021 | 16:57

    Kakav otac (ološ) takav sin

  • Ana Marija

    6. maj 2021 | 16:38

    Tukli su ga pored ove dvojice monstruma i Sodic, monstrum i Godinski, psihopata i monstrum i jos neki olosiiiiiiiiiiiiii, hrabri momci, koji idu deset na jednoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA