≫ 

Novi Pazar poslao upozorenje Superligi: "Daj da se ne blamiramo, neka svi mečevi krenu u isto vreme"

Jasna poruka iz kluba kojme u poslednjih 180 minuta ove sezone predstoji teška borba da sačuva status u eliti

  • 10
novi pazar Foto: Tanjug/Ap

Fudbalski klub Novi Pazar je samo jedan od nekoliko superligaša koji će u poslednja dva kola igrati za opstanak u elitnom rangu.

Pazarci su trenutno van zone ispadanja posle pobede protiv lučanske Mladosti, međutim tek će nakon mečeva sa Metalcem i potencijalno ključnom sa Napretkom u poslednjoj rundi, biti rešena njihova sudbina za ovu sezonu.

Ne beže od borbe Pazarci, ali pozivaju ligu da reguliše mečeve poslednja dva kola tako što će se svi igrati u isto vreme, kako bi se suzio prostor za manipulacije i nameštaljke, kao što se radi i u svim evropskim ligama.

Sa takvim predlogom FK Novi pazar je u nedelju izašao u javnost.

- Regularnost dosadašnjeg dela prvenstva je već dovedena u pitanje, a sa skandalima se nastavlja odlukom da se, mimo dosadašnje prakse, igraju u dva dana i u različitim vremenskim periodima. U prvenstvima svih evropskih liga, završnica prvenstva se igra u identičnim terminima, osim u Srbiji, što ostavlja ozbiljnu sumnju da se "odabrani" klubovi dovedu u privilegovan položaj - kažu iz Pazara.

Ukazali su Pazarci na činjenicu da već nekoliko rundi igraju pre većine direktnih protivnika za opstanak.

- FK Novi Pazar već nekoliko kola igra dan pre svojih konkurenata za ispadanje iz Lige, a i za sledeću, možda, odlučujuću utakmicu, predviđen je isti raspored. Najmanje što može da se uradi je da se sve utakmice igraju u subotu, u jedinstvenom terminu za sve klubove. Ceo fudbalski svet sa podsmehom prati dešavanja u našem fudbalu i najmanje što možemo da uradimo je da bar na ovaj način sprečimo dalju blamažu - navodi se u saopštenju FK Novi Pazar.

Nije Real prošao u finale Lige šampiona, ali i dalje se bori za titulu. Večerašnji (21.00) meč protiv Sevilje je izuzetno važan za Kraljevski klub, a kvota na keca je 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid - Sevilja

Delovalo je u jednom trenutku sezone da će se Juventus i Milan do kraja boriti za titulu, ali je realnost takva da će njihov večerašnji (20.45) meč biti izuzetno važan u borbi za Ligu šampiona - trenutno su izjednačeni po bodovima. Kvota na keca je 1,80, iks je 3,60, kao i dvojka, dok je kvota na GG3+ 2,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Juventus - Milan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nusknvp

    9. maj 2021 | 11:42

    A kad su vas preko veze ubacili mimo svih pravila, tad nije bilo: daj da se ne blamiramo

  • Bratija

    9. maj 2021 | 11:11

    Pametno,al nista ne znaci u svakom smislu!

  • Putin R.S

    9. maj 2021 | 12:14

    Predlog je korektan i realan. Istina je da se u drugim zemljama poslednje kolo igra u isto vreme bas zbog manipulacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA