Najbrže završen meč u istoriji: Igralo se samo 8 minuta, jedan tim imao samo 7 fudbalera

Rojal Pari u ovoj situaciji baš može da iskoristi čuvenu floskulu - Nismo imali fudbalske sreće

  • 0
Strongest, Rojal Pari Printskrin: Twitter / SC_ESPN

Fudbaleri Strongesta, drugog najtrofenijeg kluba u Boliviji, savladali su Rojal Pari sa 3:0 u okviru sedmog kola prvenstva Bolivije. Ništa ne bi bilo čudno da se utakmica nije igrala samo osam minuta, jer su gosti došli sa samo sedam igrača zbog posledice korona virusa.

Ekipu Rojal Parija je zadesilo nekoliko slučajeva korona virusa, te zbog toga nisu bili u mogućnosti da na teren izvedu svojih najboljih 11, a nisu uspeli ni 11...

Izdali su saopštenje, pa su potom poslali i zahtev Fudbalskom savezu Bolivije da odlože utakmicu, međutim, savez je odbio ovaj zahtev i utakmica se morala odigrati u predviđenom terminu.

Kao epilog cele priče je izvođenje sedam omladinaca koji su morali na megdan jednoj od najmoćnijih ekipa u zemlji. A ovakav čin je naišao na osudu širom interneta zbog nepoštovanja fer-pleja.

Strongest je poveo u trećem minutu sa 1:0, potom su dva minuta kasnije postigli gol i za 2:0, a nakon trećeg gola u osmom minutu, jedan od gostujućih fudbalera je "povređen" napustio teren. Zbog nedovoljnog broja igrača na terenu, ekipa Rojal Parija je službeno izgubila sa 3:0.

Podsetimo, slična situacija se dogodila i u Kolumbiji samo mesec dana ranije, kada su fudbaleri Agilasa igrali u formaciji 3-2-1 zbog nedostatka igrača.

Nedavno je i UEFA uvela urgnetno pravilo zbog korona virusa koje će biti uvršteno na utakmicama Evropskog prvenstva, gde će ukoliko neka ekipa ima zaraženog igrača imati pravo na odlaganja ili će automatski izgubiti meč.

Video: Na njih smo se ložili kad smo bili klinci: U pubertetu njihove mečeve i nastupe nismo propuštali!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA