≫ 

Revolucija: Fudbalerke u Holandiji mogu da igraju za amaterske muške timove!

Fudbalski savez Holandije tokom ove sezone pokrenuo je zanimljiv ekspiremnet, pošto je devetnaestogodišnjpoj fudbalerki Elen Fokema data specijalna dozvola da nastupa za lokalni muški tim

  • 1
dušan tadić Foto: Tanjug/Ap

Fudbalski savez Holandije dozvolio je najtalentovanijim fudbalerkama da se od sledeće sezone pridruže muškim timovima u najvišem stepenu takmičenja amaterskog fudbala, prenose holandski mediji.

Iz holandske kuće fudbala saopšteno je da ova odluka predstavlja istorijski trenutak amaterskog fudbala u Holandiji, ali i širom sveta, s obzirom na to da su mešoviti timovi do sada bili dozvoljeni samo u mlađim kategorijama.

- U skladu sa duhom modernog vremena, ali i nedavnih istraživanja, ne vidimo nijedan razlog da se striktno držimo samo muških timova. Zalažemo se za jednakost i raznolikost - rekao je Jan Dirk van der Zee - predsednik Asoscijacije holandskog amaterskog fudbala i dodao:

- Želimo da devojkama i ženama ponudimo mesto na fudbalskoj mapi koje je zasnovano na njihovim kvalitetima i ličnim ambicijama.

Fudbalski savez Holandije tokom ove sezone pokrenuo je zanimljiv ekspiremnet, pošto je devetnaestogodišnjpoj fudbalerki Elen Fokema data specijalna dozvola da nastupa za lokalni muški tim Foarut koji se takmiči u četvrtoj diviziji.

Iako je zbog probelma sa virusom korona bilo odigrano samo sedam mečeva, ovaj eksperiment je ocenjen kao veoma pozitivan.

Video: Dade ga i Pavkov: Zvezdinih šest komada u drugom poluvremenu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA