≫ 

"U Srbiji se ne igra odbrana, sanjam debi u LŠ": Filipo Falko pričao Italijanima o životu u Beogradu

Napadač Zvezde dao opširan intervju za medije u domovini

  • 11
Filipo Falko

Foto: Screenshot/Arena Sport

Napadač Crvene zvezde Filipo Falko dao je opširan intervju italijanskim medijima u kojem je govorio o životu u Srbiji i iskustvu koje je stekao tokom boravka u Beogradu.

- Mentalitet ovde je znatno drugačiji nego u Italiji. Navikavam se, jezik je očigledno velika barijera. Što se tiče tima radi se o dobroj grupi, lepo su me prihvatili i veoma sam srećan.

- Generalno sam zadovoljan, iako mi kovid nije pomogao. Falčineli me je zarazio dok smo bili cimeri u Milanu, srećom obojica smo imali glavobolju i upalu mišića, ali nam je trebalo mesec i po da se vratimo u pravu kondiciju - istakao je Falko za italijanski YSPORT.

Nedavno je proslavio prvi i značajan trofej u inostranstvu.

- To je za mene važno iako sam stigao tek u januaru. Svako voli kada osvoji Skudeto. Sada imamo priliku da osvojimo i Kup Srbje 25. maja. Zvezda nije osvojila "duplu krunu" 15 godina i nadam se da ćemo upesti u tome.

Kaže i da je zadovoljan trenutnom formom.

- Trebalo mi je vremena da se priviknem, kovid me je ometao, ali sam se ustalio i postigao četiri gola na poslednjih pet utakmica u oba takmičenja.

Falko je odgovorio i na pitanje kako se odlučio za Zvezdu?

- U januaru sam dobio ponudu iz Beograda i smatrao sam da je vreme da napustim Italiju na neko vreme i iskusim nešto novo u inostranstvu. Ne samo drugi fudbal, već i kulturu...

Filipo Falko, FK Crvena zvezda

Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

- Kada sam stigao ovde bilo je jako hladno, - 6 ili - 7 svakoga dana, patio sam. Ali od marta zaista uživam u Beogradu jer je fantastičan grad sa sjajnom klimom od 30 stepeni. U Srbiji fudbal doživljavaju mnogo mirnije nego u Italiji, sa manje restrikicija...

Za navijače Zvezde Falko kaže da su sjajni, a ambicije kluba su vezane za Ligu šampiona.

- Plasman u grupnu fazu bi bio san, ali to nije lako. Očekuju nas teške kvalifikacije, ali bi plasman u grupu bila velika satisfakcija jer bismo dobili još 5-6 jakih utakmica - smatra Falko.

Zvezdin napadač kaže i da ne razmišlja o povratku u Italiju.

- Iskreno, ne razmišljam o tome. Potpisao sam dugoročni ugovor sa Zvezdom i planiram da se dokažem u Srbiji. Trenutno ne razmatram druge solucije.

Kada se radi o razlici između srpskog i italijanskog fudbala za Falka je ona jasna:

- Fudbal ovde je mnogo druigačiji jer ima mnogo manje taktike. Mi igramo Evropu pa smo navikli na taktiku, a ostali srpski klubovi nisu i ne vode puno računa o odbrani gola i defanzivi. Zato ih više primaju. Nisam se susreo sa šablonima kao što su u Italiji, srpski fudbal se dosta razlikuje.

Filipo Falko, Dejan Stanković

Foto: FK Crvena zvezda

Kada je reč o odnosu sa Falčinelijem, Falko odgovara:

- Igrali smo tek nekoliko utakmica zajedno jer ovde maksimum 4 stranaca mogu da budu u timu u jednoj utakmici. Trener mora više da rotira, ali odnos sa Dijegom je sjajan, dosta vremena provodimo zajedno.

Na kraju, Falko je izneo i planove za budućnost.

- Uprkos stresnoj godini sa fizičkog aspekta, verujem da su golovi potrebni svakom igraču, pogotovo napadaču jer ga drže u životu. Nadam se da ćemo osvojiti kup 25. maja i da ću potom debitovati u Ligi šampiona - zaključio je Falko.

Video: Golman Radnika odbranio mlitav penal Filipa Falka!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👀

    12. maj 2021 | 14:31

    Bice mali pun pogodak, poceo je naglo da se dokazuje.

  • Đape

    12. maj 2021 | 14:54

    Od Falka očekujem da sledeća sezona bude njegova. Vidi se da je školovan igrač !

  • 🔴⚪

    12. maj 2021 | 14:59

    Ајмо Пипооо 🔥💪🏼

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA