Voša obrazložila raskid s Lalatovićem: Nemamo para da mu finansiramo želje, zadirao je gde nije smeo

Zbog nastupa u Evropi klub je ušao u dodatni minus od 320.000 evra

  • 1
Nenad Lalatović, Žan Kristof Bajbek Baebek Foto: Marko Jovanović

Još dva kola gledaćemo Nenada Lalatovića na klupi Vojvodine, a posle toga sledi rastanak. Novosadski superligaš je odlučio da ne nastavi saradnju sa trofejnim trenerom, a razloge za takvu odluku objasnio je predsednik Dragan Samardžić.

- Pozvali smo ga pre dve godine, jer smo hteli rezultate, on je taj posao sjajno odradio. Naravno, zajedno sa igračima, svojim saradnicima i klubom koji mu je stvorio potrebne uslove i uložio mnogo para u to. Hvala njemu i ekipi na Kup trofeju, trećem mestu i fantastičnoj igri, ali nemamo više dovoljno novca da to finansiramo, a ne postoji nijedna ponuda za naše igrače - tvrdi Samardžić u izjavi za Danas.

- Zato smo odbili Lalatovićev predlog za produženje ugovora najiskusnijim prvotimcima. Klupska politika u naredne dve godine biće promocija momaka iz naše škole, njihovo stavljanje u evropski "izlog" i punjenje kase transferima. Sadašnji put je duplo skuplji od ovog kojim smo krenuli - podvukao je Samardžić.

S tim u vezi izneo je i začuđujući podatak da je Vojvodina zbog nastupa u Evropi ušla u dodatni minus od 320.000 evra, pa se postavlja pitanje kakve će ambicije tim iz Novog Sada imati u kvalifikacijama za Ligu konferencija u novoj sezoni.

Na tu temu će svakako govoriti i Lalatovićev naslednik, a u međuvremenu se pojavila informacija da bi to mogao da bude Miroslav Tanjga, bivši prvotimac Lala i kum Siniše Mihajlovića.

Bez obzira na sve, Lalatoviću vrata Vojvodine nisu zatvorena za sva vremena.

- Osetio se "zamor materijala" kod njega, borio se na svim frontovima, pa i tamo gde nije smeo, jer je to zadiralo u politiku kluba, a pri tom je od prvog dana imao apsolutnu autonomiju u svom radu. Sa nama je osvojio prvi trofej, bićemo srećni ako ih uzme još 10. Život je čudo, možda nam se opet ukrste putevi' - zaključio je Samardžić.

Video: Zagrljaji i muški poljupci: Lalatović i Stanković posle meča koji je odlučio šampiona

(Telegraf.rs/Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Firmas

    13. maj 2021 | 09:59

    Samardzicu pamstniji si kada cutis i igras sah sa penzionerima,puna pordska Lalatovicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA