UEFA nudi kompenzaciju Istanbulu: Umesto Lige šampiona, u Tursku ide Superkup Evrope?

Evropska kuća fudbala pokušava da "ispegla" stvar na najbolji mogući način

  • 0
Pehar Liga šampiona

Foto: Tanjug/AP

Nakon što je pomerila finale ovogodišnje Lige šampiona iz Istanbula u Lisabon, UEFA planira da napravi određenu vrstu kompenzacije, kako se turska federacija ne bi osetila oštećenom u ovom slučaju. Naime, razmišlja se o premeštanju Superkupa Evrope iz Belfasta u najveći grad u Turskoj, u kojem bi vrlo lako mogli da igraju timovi iz Mančestera.

Na ovaj način, UEFA pokušava da spreči velike propuste u organizaciji koji se dešavaju drugu godinu u nizu zbog pandemije koronavirusa. Istanbul je 29. maja bio planiran da bude domaćin meča između Čelsija i Mančester sitija, ali je zbog pandemijskih pravila i epidemiološke situacije u najvećoj zemlji Male Azije, čelna kuća fudbala rešila da se susret ipak odigra na "Dragau" u Portu.

Superkup Evrope planiran je za 11. avgust, pa se kao jedna od mera kompenzacije nudi Istanbulu da umesto Belfasta organizuje ovaj događaj. Ono o čemu se takođe već duže vreme razmišlja jeste da se finale Lige šampiona 2023. godine odigra na stadionu "Kemal Ataturk".

Konačna odluka će biti doneta vrlo brzo, ali prilično kredibilni BBC ističe da se o tome već ozbiljno razmišlja i da će Istanbul najverovatnije biti domaćin ovog meča. U Superkupu će se sastati pobednici finala Lige šampiona (Mančester junajted ili Čelsi) i Lige Evrope (Mančester junajted ili Viljareal).

Video: Od gola do gola u 5 dodavanja: Akcija Zvezde za gol kao Arsenal u vreme Arsena Vengera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA