≫ 

Srpski Brazilac besan na savez jer je izostavljen sa spiska: Piksi je već najavio igranje za Srbiju

Lijanko Vojnović ljut sa fudbalski savez Brazila

  • 2
Lijanko Vojnovic Printskrin: Youtube

Skorašnje pretpostavke selektora fudbalera Srbije Dragana Stojkovića Piksija o stavljanju Lijanka Vojnovića ponovo u dres Srbije, nisu bile neosnovane!

Štoper Torina javno je kritikovao odluku Fudbalskog saveza Brazila i selektora olimpijske selekcije da u tim za Tokio ne pozove ni njega, ni mnoge druge igrače koji su prethodne tri godine uigravali da bi odbranili zlatnu medalju iz Rija 2016. godine.

Lijanko je svoje neslaganje sa spiskom podelio preko društvenih mreža. Istine radi, on je svoju kritiku na kraju izbrisao, ali su mediji na vreme napravili “printskrinove” i sada ih koriste kako bi ilustrovali njegovo nezadovoljstvo.

Oni se igraju – napisao je Lijanko misleći na FS Brazila:

- Nije bilo poštovanja za mnogo, mnogo igrača. Krenuli smo da se izgrađujemo od Tulona 2019. godine. Zašto? Mateus Kunja? Ja? Majkon? Bremer, koji dobro igra u Italiji? Zar ne zaslužujemo poštovanje? -pourčio je Lijanko.

- Mnogi drugi igrači. David Neres? Pedrinjo? Paulinjo? Fuzato? Nisam ovde da bih skretao pažnju, to meni ne treba. Tu sam da vam kažem da ne zaslužujete poštovanje mnogih Brazilaca – rekao je Vojnović.

Lijanko ima srpske korene zbog dede Jovana koji je kao sedmogodišnjak otišao u Brazil tokom Drugog svetskog rata i to je karta na koju je FSS igrao 2016. godine. Međutim, defanziac je posle četiri meča za omladince popustio pod pritiscima iz Brazila i u nastavku karijere je igrao ua U 20 i U 23 selekciju Karioka.

Za "A" tim nije nikada nastupio i to je karta na koju se Piksi oslanja, mada vredi pomenuti i da ima poziv Italijana čiji pasoš preko majke ima.

N pitanje o njemu, Piksi je rekao:

- Ovaj naš Brazilac Lijanko. I sa njim sam obavio razgovor. Deluje obećavajuće. Radimo na tome!

Video: Piksi: Nacionalni stadion jedan od razloga što sam pristao da bude selektor, imaćemo finale LŠ i LE

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xide

    15. maj 2021 | 15:24

    Ne treba nam neka igra za Avganistan ako hoce ko ga ..... Ako je Reprezentacija nekome druga opcija taj ne treba da igra KRAJ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA