≫ 

Bolje nego Levandovski, Kejn ili Benzema... Alison golčinom glavom u 95. doneo pobedu Liverpulu

Golman Liverpula heroj pobede nad VBA

  • 1

Fudbaleri Liverpula savladali su Vest Bromvič sa 2:1 i time su nastavili borbu za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Heroj "Redsa" je golman Alison koji je golom u 95. minutu doneo pobedu svom timu!

Liverpul se dugo mučio, napadao je, dolazio do protivničkog šesanesterca, ali nije mogao da postigne gol.

Hal Robson-Kanu je doveo VBA u vođstvo već u 15. minutu, a tek posle tog gola je krenula prava ofanziva na gol Vest Bromviča, međutim, bez prave završnice.

Samo nekoliko minuta kasnije, tačnije u 33. minutu, Mo Salah je preciznim udarcem sa 17 metara poslao loptu u "malu mrežu", gde Sem Džonston nije mogao ništa da uradi. Asistent kod ovog gola je bio Sadio Mane.

Nakon izjednačenja, Liverpul je krenuo u još jače napade, žargonski rečeno, nije protivniku dao da "dođe do vazduha". 

Remijem na ovoj utakmici, fudbaleri Liverpula bi se skoro sigurno oprostili od mogućeg četvrtog mesta, pa uopšte nije ni bilo čudo zašto su sve karte gurnuli ka napadu.

U drugom poluvremenu, lopta je u posedu fudbalera Vest Bromviča bila samo 22 odsto vremena, što dosta govori o napadačkoj igri gostujuće ekipe.

Do sledeće velike šanse, fudbaleri Liverpula su čekali skoro čitavo poluvreme, kada je u 85. minutu Trent Arnold prebacio prazan gol sa samo nekoliko metara.

Sekundi su delili utakmicu od kraja, dosuđen je korner za Liverpul, pored lopte se našao ponovo Trent, a u šesnaesterac je došao i golman Alison Beker.

 

 

Arnold je uputio oštru loptu u šesnaesterac, najviši u skoku je bio upravo golman Alison i u maniru najboljih svetskih napadača je loptu glavom poslao u dalji ugao, a svoju ekipu je na taj način održao u životu i u borbi za mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Do kraja prvenstva je ostalo dva kola, Liverpul će igrati protiv Barnlija i Kristal Palasa, dok će VBA, tim koji je već ispao iz lige, odigrati svoje utakmice protiv Vest Hema i Lidsa.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA