≫ 

Kakvo priznanje za Dušana Tadića: Kapiten Ajaksa uz rame Bergkampu, Rajkardu, Overmarsu, Snajderu...

Srpski reprezentativac proglašen za igrača sezone u Amsterdamu

  • 0
Dušan Tadić Ajaks Ajax Foto: Profimedia/Gerrit van Keulen/AFP

Dušan Tadić je odigrao sezonu iz snova u Holandiji i kao kapiten predvodio "Kopljanike" do 35. šampionske titule u Erediviziji.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije je izabran ubedljivo za najboljeg igrača sezone na izmaku, jer je bio ključni šraf slavnog kluba u pohodu na "duplu krunu", a u prvenstvu je po navici imao dvocifren učinak od 14 golova i 17 asistencija.

Pet pogodaka je postigao i u evropskim mečevima kluba iz Amsterdama, što je samo doprinelo da navijači Ajaksa nemaju dilemu kada je glasanje za "prvu zvezdu" u pitanju.

O samoj veličini nagrade koja nosi naziv "trofej Rinusa Mihelsa" dovoljno govore prethodni laureati od 1992. godine kada je ustanovljena.

Prvi trofej završio je u rukama legendarnog Denisa Bergkampa, posle njega na red su došli asovi poput Jarija Litmanena, Franka Rajkarda, Marka Overmarsa, Ronalda de Bura, Edvina van der Sara, Rafaela van der Varta, Kristijana Kivua, Veslija Snajdera, Klas Jana Huntelara, Luisa Suareza i Hakima Zijeha.

Video: Potresne scene na Karađorđu: Održan minut ćutanja za prerano preminulog Milana Kosanovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA