≫ 

Čelsi pobedio za sebe, ali i za Zvezdu, Lesteru sad "visi" Liga šampiona

Polavci dobili najvažniji meč sezone u Premijer ligi

  • 0
čelsi Foto: Tanjug/Ap

Biće drame za treće i četrvto mesto u Premijer ligi u poslednjoj rundi, za dva preostala mesta koja vode u Ligu šampiona i dalje se tesno bore Čelsi, Lester i Liverpul, s tim da su "Plavci" u utorak uveče napravili možda i ključni iskorak ka tom cilju.

Četa Tomasa Tuhela savladala je Lester u direktnom duelu za prolaz u Top4 rezultatom 2:1 pred više hiljada navijača na "Stamford Bridžu", probila se na treće mesto ispred "Lisica" i Liverpula koji ima meč manje.

Osim što se i revanširao Rodžersovom timu za nedavni poraz u finalu FA Kupa, Čelsi je "odigrao" i za Crvenu zvezdu čiji početak puta u kvalifikacijama za elitno takmičenje naredne sezone, direktno zavisi od plasmana "Plavaca" u Premijer ligi.

O tome je danas pričao trener Zvezde Dejan Stanković po potpisu novog ugovora sa klubom.

- Svim snagama navijamo da Čelsi bude u prvih četiri, ako ne, onda da Siti pobedi u finalu. Dobre pripreme, dobar start želim svima, tako da nas opet čeka mnogo izazova i lepih utakmica i jedva čekam - rekao je Dejan Stanković o planovima za Ligu šampiona.

Podsetimo, Zvezda će krenuti od drugog kola ako Siti osvoji Ligu šampiona, a ukoliko to uradi Čelsi, a bude 5. u ligi, Zvezda će kvalifikacije krenuti od prve runde.

čelsi i lester Foto: Tanjug/Ap

Značaj meča učinio je svoje pa je bilo i varnica na relaciji dva tima, gotovo da je izbila opšta tuča pred sam kraj kada je već bilo jasno da londonski tim ide ka pobedi. Nekoliko igrača sa obe strane su ušli u klinč, Ihenačo je bio ratoboran, priključili su mu se saigrači, ali nisu ustuknuli ni "Plavci", pa je tek nakon nekoliko minuta situacija dovedena pod kontrolu.

U tom momentu Čelsi je akumulirao prednost od 2:1 golovima Ridigera u 44. minutu, i Žoržinja u 66. iz penala.

Ihenačo je doneo 2:1 Lesteru i bio je to momenat kada su tribine utihnule, jer je drama bila na vidiku. Ipak, Čelsijeva odbrana se i ovog puta pokazala kao najjači deo Tuhelovog tima, odbijeni su napadi gostiju koji su sa protokom vremena pokazivali sve veću nervozu koja je, kao što smo i rekli, kulminirala fizičkim sukobom sa rivalima.

Situacija na tabeli je sada takva da je Lester u najnepovoljnijoj poziciji pred poslednjih 90 minuta fudbala na Ostrvu. "Lisice" su trenutno 4. sa 66 bodova, Čelsi ima bod više, a Liverpul 63 i meč manje (sa Barnlijem).

U poslednjem kolu koje će doneti rasplet, Lester čeka Totenhem, Liverpul Kristal Palas, a Čelsi gostuje Aston Vili.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA