≫ 

Priveden Zoran Mamić: Velika akcija SIPA u Međugorju!

Po potjernici za Zoranom Mamićem svaka policijska agencija dužna je postupiti po nalogu iz Hrvatske

  • 0
zoran mamić Foto: Tanjug/Ap

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su Zorana Mamića, donedavnog trenera fudbalskog kluba Dinamo Zagreb, saznaje "Avazov" portal.

On je nakon privođenja u Međugorju dovezen u Sud BiH na sudsko ročište.

Hrvatsko pravosuđe, podsećamo, poslalo je pre nekoliko dana dana zahtjev institucijama u kojem se traži raspisivanje crvene Interpolove poternice za Zoranom Mamićem, bratom Zdravka Mamića, bivšim savetnikom ovog kluba, koji se već treću godinu nalazi u Međugorju.

Po poternici za Zoranom Mamićem svaka policijska agencija dužna je postupiti po nalogu iz Hrvatske.

Identičnu proceduru prošao je njegov brat Zdravko koji je također proglašen bjeguncem od hrvatskog pravosuđa i koji je utočište pronašao u BiH.

Podsećamo, MUP Hrvatske izdao je poternicu za Zoranom Mamićem nakon što se pre nekoliko dana nije javio na izdržavanje zatvorske kazne.

Policija je na poternici, uz lične podatke Zorana Mamića, objavila da je nalog za poternicu izdao zagrebački Županijski sud zbog zloupotrebe položaja, davanja mita i zloupotrebe poverenja u ekonomskom poslovanju.

On se zajedno s bratom Zdravkom nalazi takođe u Međugorju. Ranije je tražio da kaznu zatvora izdržava u BiH, ali je takav predlog odbijen.

Po Zakonu, nakon privođenja Zorana Mamića u Sudu BiH će se odlučivati o njegovom izručenju, tačnije o tome da li postoje uslovi da se izruči Zagrebu, s obzirom da osim hrvatskog ima i državljanstvo BiH.

Vrhovni sud Hrvatske je sredinom marta Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu od šest i po godina, dok je njegovom bratu Zoranu Mamiću smanjio kaznu na četiri godine i osam mjeseci.

Video: Nema samo top u nogama, nego i snajper: Nova golćina Njegoša Petrovića s 20 i kusur metara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA