≫ 

Zvezda "petardom" oborila srpski i evropski rekord, sledi "Bal na vodi", pa Kup finale sa Partizanom

Crveno-beli pobedom nad Metalcem 5:1 stavila tačku na nikad uspešniju sezonu u domaćem prvenstvu

zvezda Foto: MN Press

Fudbaleri Zvezde u velikom stilu su zaokružili sezonu iz bajke, u poslednjem kolu prvenstva savladali su Metalac 5:1 (3:0) i tako jednim udarcem, u jednom danu, oborili dva rekorda, domaći (dosad u vlasništvu Partizana) po broju golova u jednj sezoni, i evropski (Seltikov) po broju bodova osvojenih u takmičarskj godini.

Suma sumarum, Zvezda je ovu dugu sezonu završila sa bilansom od 35 pobeda, 3 nerešena rezultata i bez poraza, uz 114 datih i 20 primljenih golova, što je crveno-belima donelo rekordnih 108 bodova, pa je to sada i evropski rekord.

- Želim Zvezdi da čestitam titulu i želim da u narednoj sezoni imaju jaču konkurenciju, ili da mi ostali budemo bolji, ili da Zvezda bude malo lošija, da gubi više bodova - porućio je posle meča trener Metalca Žarko Lazetić.

Zvezda je do poslednje prvenstvene pobede u ovoj sezoni stigla golovima u samom začetku utakmice, već u 5. minutu bilo je 2:0 i tu je već pitanje pobednika prestalo da se postavlja.

Pogađali su Gajić već u 79. sekundi, potom i Ben nakon zaista loše reakcije odbrane gostiju, a sve psole toga bila je stvar rutine za Stankovićev tim.

El Fardu Ben, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Treći gol stigao je kao posledica velike inicijative, dao ga je Ben, za istoriju, jer je njime šampion oborio rekord po broju pogodaka u jednoj sezoni koji je držao Partizan. Bio je to 112. gol zvezde u tekućoj takmičarskoj godini, a za 113. i 114. pobrinuli su se Kanga i pavkov, za tačku na još jednu ubedljivu predstavu ekipe Dejana Stankovića u domaćim okvirima.

Strelac počasnog gola za goste bio je Maksimović, malo pre penala Pavkova, pa i gosti mogu biti zadovoljni zbog same činjencie da nisu prošli sa nulom na našem najvećem stadionu.

U nastavku, u slici, reči i videu, možete pogledati sve najzanimljivije detalje sa utakmcie na Marakani, koja je odigrana pre svih ostalih u sredu.

Igrači Zvezde će, kao što je i najavljeno iz kluba, novi pehar slaviti sa navijačima na brodu.

TOK MEČA

Crvena zvezda - Metalac 5:1 (3:0)

77. minut - GOL, 5:1, Pavkov iz penala. Hladan kao špricer bio je napadač Zvezde sa bele tačke posle prekršaja Mlađovića na Srniću na samoj ivici kaznenog prosrtora.

69. minut - GOL, 4:1 - Maksimović. Pankov je kiksnuo kao poslednji igrač u odbrani, proklizao i omogućio brzonogom napadaču gostiju da jurne ka golu, a posle je sve već bilo rutina. Precizan udarac u dalji ugao gola Popovića. Odmah posle gola usledili su protesti Dejana Stankovića kod sudije, burno je reagovao trener Zvezde, mada nije jasno zbog čega.

60. minut - Navaljuje Zvezda, ne posustaje, doduše nije to intenzitet koji je bio u prvih pola sata meča, no i dalje je svaki prelazak crveno-belih na polovinu rivala potencijalna opasnost po tim iz Gornjeg Milanovca.

50. minut - GOL, 4:0 - Kanga. Nastavak meča liči na sam početak, videli smo još jedan pogodak u povoju drugog dela, a "pao" je u koprodukciji Kataija i Kange. Prvi je u nezadrživom prodoru probio odbranu gostiju, pa "zavrnuo" pas negde na penal, gde je Kanga iz trka smestio loptu u gol.

pankov Foto: MN Press

46. minut - Bojan je, očekivano, ostao u svlačionici da vida povrede, a Popović će braniti gol Zvezde u nastavku. Ušli su i Sanogo i Kanga kod domaćih.

POLUVREME

38. minut - Opet je Borjan na zemlji, žali se na novu povredu posle još jedne rizične intervencije, sad je u pitanju gležanj. Ipak, nema ozbiljnih posledica, nastavlja meč.

35. minut - Ne može Borjan dalje, povreda leđa je jača od želje da nastavi, ali čeka se prekid da se izmena izvrši.

34. minut - GOL, 3:0! Zvezda je oborila dvodecenijski rekord Partizana po broju datih golova u jednoj sezoni - Ben je dao 112. ove sezone! Zvezda je iskoristila novi kiks odbrane gostiju, tačnije zoćevića koji je driblao pred svojim kaznenim prostorom, Ivanić mu je uzeo loptu, potom proigrao Bena kao na malom fudbalu, a ovaj pogodio.

27. minut - Opasan pad Borjana, kome se već dva-tri minuta ukazuje pomoć. U želji da interveniše na centaršut Maksimovića, Zvezdin golman je išao na loptu, ali je išao i Prestiž, i došlo je do sudara posle kog je Zvezdin kapiten opasno prizemljio. Iako nije delovalo da će nastaviti meč, Borjan se ipak pridigao i nastavio da brani.

25. minut - Evo i prvog udarca Metalca u gol Borjana, Krajšniku se ukala šansa i prostor malo izvan kaznenog prostora, no tukao je direktno u golmana domaćeg tima.

20. minut - Zvezda ne posustaje, opsada gola Metalca je u punom jeku. Golman gostiju ima pune ruke posla i mnogo sreće što je i dalje rezultat iz petog minuta na snazi. još jednom je Ivanić pokušao da ga savlada, nije to bio dovoljno jak udarac pa su se gosti odbranili.

El Fardu Ben, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

12. minut - Još jedna šansa Zvezde koja je "zamirisala" na gol. Ivanić je po ko zna koji put iskreirao napad, Falćineli je tražio Bena na petercu kad je golman već "ispao", ali je defanzivac Metalca u poslednji čas intervenisao - pritom zamalo da pogodi sopstvenu mrežu.

7. minut - Umalo 3:0... Ivanić je "tukao" po zemlji u kontra ugao, ipak ovog puta golman Metalca je intervenisao i krajnjim naporom skrenuo loptu u korner.

5. minut - GOL, 2:0, kako je ispala odbrana Metalca... Katai je poslao pas ka Benu, defanzivcu gostiju je lopta nekako prošla "kroz" noge iako je delovalo da će je bez problema iskontrolisali, a onda je Ben odradio lagan posao. Postigao je gol kojim je zvezda izjednačila rekord Partizana po broju golova u jednoj sezoni.

1. minut - GOL, Zvezda je povela već u 79. sekundi utakmice, strelac je Gajić! Ivanić je prethodno probio po levoj strani, ušao u kazneni prostor odakle je poslao pas u srce šesnaesterca gde je Gajić, potpuno neometan, plasirao loptu u mrežu.

- Utakmica je, kao i sve ovog kola, počela minutom ćutanja za nedavno preminulog Milana Kosanovića, bivšeg pomoćnog trenera Zvezde.

pavkov i katai Foto: MN Press

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Pankov, Milunović, Rodić, Petrović, Ivanić, Nikolić, Katai, Ben, Falćineli

METALAC: Savić, Maksimović, Krajišnik, Grbović, Vasiljević, Kokir, Zoćević, Rogač, Mlađović, Vlalukin, Prestiž

Poruka navijača koja će stajati na ovoj utakmici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    19. maj 2021 | 15:48

    6:0 за весеље и радост и гробарску вечиту тугу

  • ...

    19. maj 2021 | 15:54

    Au, al smo vam se popisali u zivot ove godine.

  • bugiber

    19. maj 2021 | 15:56

    Ceo fudbalski svet je na nogama , jedva se ceka da pocne utakmica. Svedoci smo neponovljivog rezultati u istoriju fudbala....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA