≫ 

Kraj još jedne velike karijere: Kedira okačio kopačke o klin posle 15 godina profi fudbala

Sami je u karijeri nosio dres Štutgarta, Reala, Juventusa i Herte

  • 0
Sami Khedira, Sami Kedira Foto: Tanjug/AP

Kao da je bilo juče, Sami Kedira (34) je bio jedan od najcenjenijih veznih igrača na svetu, dizao je pehare, igrao velike utakmice, danas je objavio da stavlja tačku na svoju berićetnu i slavnu karijeru - meč sa Hofenhajmom u subotu biće mu poslednji u karijeri.

Svetski prvak sa Nemačkom 2014. godine je poslednji ugovor odradio u Herti.

- Tačno pre 14 godina na današnji dan, slavio sam titlu šampiona Nemačke sa Štutgartom. To je bio divan trenutak, a današnji dan je jedan od meni najtežih u životu, jer će se u subotu, negde oko 17:15 moja karijera završiti - rekao je Kedira, aludirajući na poslednji meč sezone sa Hofenhajmom posle kog će, kao što kaže, staviti tačku na svoj profi fudbalski opus.

- Ovo je vrlo težak korak za mene i teško mi je da uopšte pričam o tome, ali sam doneo ispravnu odluku. Dugih 15 godina bavljanja profesionalnim fudbalom je učinilo svoje i zaista moram da procenim šta još uvek mogu, a šta ne mogu. Posle svega, ostajem zahvalan na svemu što sam postigao i što sam imao priliku da radim - poručio je Kedira.

Bivši reprezentativac Nemačke za nacionalni tim je odigrao 77 utakmica.

Video: Rađen o povratku posle najtežeg momenta karijere i suspenzije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA