≫ 

Juventus uzeo Kup, kao da je uzeo Ligu šampiona: Kuluševski načeo, Kijeza dotukao Atalantu

Pirlu i "Bjankonerima" utešni trofej

  • 0
FK FC Juventus - Atalanta Foto: Tanjug/AP

Juventusova sezona za zaborav doživela je redak blistav trenutak u sredu uveče posle osvajanja jedinog trofeja koji je još ostao na raspolaganju sada već bivšem prvaku Italije - pehar Kupa.

Ekipa Andree Pirla savladala je na "Mapei" stadionu, domu Sasuola, Atalantu, rezultatom 2:1 i tako koliko toliko spasila poražavajuću sezonu u kojoj je klub ostao bez Lige šampiona, bez "Skudeta", ali i bez famozne Superlige za koju se svim silama do poslednjeg dana pre rampe UEFA, zalagao gazda kluba Andrea Anjeli.

Na kraju, od svega nabrojanog "bjankoneri" su u vitrine uneli "samo" Kup trofej koji je stigao u režiji Dejana Kuluševskog i Federiko Kijeze.

Pogledajte sjajanu akciju Kijeze koja je prethodila drugom golu Juventusa, školski "dupli pas" sa Kuluševskim, utrčavanje, driblinbg i egzekucija sjajnog napadača crno-belih.

Prethodno, još u prvom delu meča, Kuluševski je takođe vrlo efektnim potezom "načeo" mrežu Gasperinijevog tima hicem u dalji ugao gola, da bi odgovor na drugoj strani stigao od Malinovskog pred kraj poluvremena.

U nastavku, razliku je napravio već pomenuti gol Kijeze kojem se najviše obradovao Andrea Pirlo, jasno, jer mu je doneo prvi trofej u trenerskoj karijeri.

Atalanti ostaje uteha što će se i naredne sezone takmičiti u Ligi šampiona koju je izborila kroz Seriju A, dok Juventus tek čeka završna borba za elitu jer je i dalje van Top 4 tima u šampionatu.

Poslednji meč sezone Juve igra u Bolonji gde mu čak ni trijumf ne gaantuje proboj u prva četiri ukoliko Napoli i Milan ostvare trijumfe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA