Delovalo je nemoguće, ali Liverpul ima Ligu šampiona u džepu: Redsi na četvrtom mestu, oni se pitaju

Tri gola bila su dovoljna večeras da se savlada ekipa Barnlija na gostovanju

  • 0
FK Liverpul

Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Liverpula su bili potpuno otpisani do pre samo tri kola iz borbe za plasman u Ligu šampiona. Međutim, tri vezane pobede pre gostovanja Barnliju omogućile su im da se nadaju da mogu u poslednja dva kola da ipak obezbede plasman u Ligu šampiona. Na "Tarf Muru" išlo je baš po receptu Jirgena Klopa, Redsi su odigrali smireno, čvrsto i na kraju slavili trijumf vredan selidbe na četvrto mesto na tabeli - 0:3 (0:1).

Mnogo je bolji večeras bio Liverpul od svog rivala. Imao je dosta zrelije šanse, a mogao je do vođstva i znatno ranije. Na samom početku meča pretio je Sadio Mane, mada je na drugoj strani Kris Vud uspeo da se nađe u dve izgledne šanse.

Prvi pogodak Liverpula pao je dva minuta pred kraj prvog poluvremena. Bila je to akcija koju je započeo Robertson po levoj strani igrališta, a situaciju je sjajno procenio Roberto Firmino koji je natrčao na loptu negde na oko 11 metara udaljenosti i poslao je u mrežu.

Drugi gol došao je gotovo odmah po povratku sa odmora. Nije prošlo ni ukupno sedam minuta kada je pomalo neočekivano Natanijel Filips uspeo da matira golmana Barnlija. Centrirao mu je Sadio Mane gotovo perfektno, ubo ga je u trepavicu i na taj način olakšao posao Redsima, koji su do kraja bez većih problema uspeli da sačuvaju prednost i domognu se četvrte pozicije pred završno kolo.

A treći pogodak došao je bukvalno u poslednjim momentima. Bila je to akcija koja je krenula po levoj strani, Aleks Okslejd-Čembrlen primio je loptu na ivici kaznenog prostora, a onda je uspeo da zavrne loptu i uputi veoma precizan šut ka golu. Time je Liverpul čak došao do veoma ubedljive pobede.

Do dramatične pobede, koja bi vrlo verovatno mogla da znači da će igrati Evropu naredne sezone, došao je Vest Hem. Isprsila se ekipa Vest Bromviča, nije želela da tako lako poklekne protiv Čekićara, ali je Ogbona u 82. minutu uspeo da sruši njihov bedem po drugi put i tako donese veliku radost gostima iz Londona, do kraja se u strelce upisao i Antonio - 1:3 (1:1).

Prethodno je Deklan Rajs promašio penal u trećem minutu, a Pereira je doveo Vrećice u vođstvo. Tomas Souček je poravnao rezultat u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, te je i sam dao veliki doprinos trijumfu.

U ranijem terminu, pobede su ostvarili Everton protiv Vulverhemptona (1:0), Njukasl protiv Šefilda (1:0), Aston Vila protiv Totenhema u gostima (1:2) i Arsenal protiv Kristal Palasa na "Selhurst Parku" (1:3).

Video: Trener Voždovca brisao suze radosnice: Nemojte o tome! Pobedila je zdrava fudbalska priča!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA