PSŽ osvojio utešni trofej u Kupu: Ikardi i Embape srušili Monako, Kneževi pucali sami sebi u noge

Egal finale ipak je pripalo timu iz prestonice Francuske

  • 0
FK PSŽ titula Kup Francuske Foto: Tanjug / AP

Nisu mogli do pehara u Ligi šampiona, a teško će do nje i u nacionalnom prvenstvu. Ipak, do utešne nagrade su došli, pošto su fudbaleri PSŽ-a u finalu Kupa Francuske savladali Monako i to relativno lako - 0:2 (0:1).

To je šesti put u poslednjih sedam godina da je PSŽ osvojio Kup Francuske, tako da će se ponovo jedan trofej naći u njihovim vitrinama. Monako je faktički sam sebe kaznio, tako što je užasnu grešku napravio Aksel Dijasi koji je poklonio loptu Kilijanu Embapeu, koji je dodao Mauru Ikardiju za vođstvo. Kasnije je jedan od najboljih francuskih fudbalera završio i u listi strelaca.

Ovo je Svecima bio 14. pehar u Kupu Francuske. Iza njih je Marselj sa deset, a Parižani samo 2015. godine nisu podigli pehar u poslednjih sedam godina. Tada ih je Ren dobio na penale u finalu.

Imao je Monako svoje šanse, uglavnom se igrao potpuni egal, ali je PSŽ kao što smo rekli iskoristio poklone nominalnog domaćina na ovoj utakmici. U drugom poluvremenu su obe ekipe pogodile po prečku, da bi Embape rešio pitanje pobednika u 81. minutu utakmice i time doneo veliko slavlje svima u glavnom gradu Francuske.

Video: Trener Voždovca brisao suze radosnice: Nemojte o tome! Pobedila je zdrava fudbalska priča!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA