Fiorentina u šoku: Vlahović zbog 100 miliona evra odbio novi ugovor

Novi ugovor odbio i Nikola Milenković koji bi mogao da ode već na leto

  • 8
Dušan Vlahović Foto: MN Press

Mladi srpski napadač Dušan Vlahović (21) igra sezonu iz snova u Seriji A, a sa 21 pogotkom jedan je od najboljih srelaca italijanske lige. Taj učinak, logično, povlači sa sobom interesovanje mnogih velikih klubova, a na "Artemio Frankiju" su rešili da stave tačku na spekulacije tako što su mu ponudili novi ugovor.

Međutim, kako piše Sportski žurnal, Vlahović u dogovoru sa svojim agentom Darkom Ristićem ne prihvata jednu važnu stavku u novom ugovoru, koji mu je ponudio italijanski klub, a to je otkupna klauzulu od čak 100 miliona evra koja ga praktično sprečava da pređe u drugi klub.

Predsednik "Viole" Roko Komiso u klauzuli je video jedan od načina da ga zadrži, pored toga što mu je ponudio produžetak saradnje na još dve godine, tačnije do juna 2025, kao i znatnu povišicu.

Vlahović trenutno zarađuje 700.000 evra godišnje u Firenci, što je jedna od najmanjih plata u ekipi, a Komiso mu nudi 3 miliona po sezoni. Više zarađuje jedino Frank Riberi koji igra za 4 miliona evra po sezoni.

Podsetimo, Dušan Vlahović je 2017. stigao iz Partizana za samo 2 miliona evra na "Artemio Franki", a prošle godine Komiso je odbio ponudu Lajpciga za Srbina tešku 25 miliona evra.

Ali, Vlahović nije jedini Srbin koji stvara probleme Fiorentini.

Žurnal takođe prenosi i da štoper Nikola Milenković ima ugovor do leta 2022. i da nema nameru da produžava ugovor, pa Kamiso razmatra ponude da ga proda već na leto. Minimalna cena je negde oko 30 miliona evra.

Šampion Inter najviše je zainteresovan za srpskog reprezentativca, ali i Mančester Junajted i Mančester Siti koji su ga ranije skautirali.

Milenković je stigao na "Artemio Franki" kao i Vlahović 2017. takođe iz Partizana, ali za 5 miliona evra.

Video: Trener Voždovca brisao suze radosnice: Nemojte o tome! Pobedila je zdrava fudbalska priča!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan I niko vise

    20. maj 2021 | 10:32

    Neciji talenti haraju po Evropi I prodaju se od 30 do 100 miliona, a necije teraju iz klubova I kupuju seici za 500 hiljada, ali za to sudije I drzavna namesta titule.

  • Srbin

    20. maj 2021 | 11:34

    BOZE,bozeeeeeeeeee,ovi nasi novinari najbolje prod nase igrace,sve se sami velikani otimaju za nase reprezentativci a do sada ni jedan jedini nije zavrsio ni u Barsi ni u Mancesteru ni u Sitiju ni u jednom pravom velikanu,sem Jovica a i on bolje da nije!

  • Vero

    20. maj 2021 | 13:40

    Eto to je to ,MENADZERI najvece zlo sporta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA