≫ 

Nema jake Austrije bez Srba: Trojica naših sinova na spisku za Evropsko prvenstvo

Mnoge je iznenadio i izostanak Cicana Stankovića iz Salcburga

  • 1
Marko Arnautović Printskrin: Instagram/m.arnautovic

Trojica fudbalera srpskog porekla biće uzdanice reprezentacije Austrije, koju je izabrao selektor Franko Foda za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Foda je u sredu objavio imena 30 igrača na koje računa za ovo veliko takmičenje na starom kontinentu, a pred početak turnira (11. juna) četvorica će morati da otpadnu.

Tako se u nacionalnom timu Austrije za sada nalaze Aleksandar Dragović koji za reprezentaciju Austrije ima 89 nastupa, Marko Arnautović sa 87 nastupa i Saša Kalajdžić koji je jesenas u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pokazao da je zaslužio mesto među najboljima.

U reprezentaciju Foda nije pozvao golmana Salcburga, Srbina Cicana Stankovića, koji je u kvalifikacijama bio standardni čuvar mreže reprezentacije, već se oslanja na druge.

Austrijanci se oslanjaju pre svega na fudbalere koji igraju u inostarnstvu, većinom u Nemačkoj, dok je u nacionalni tim pozvao svega tri igrača iz austrijske Bundeslige.

Prvu utakmicu u C grupi reprezentacija Austrije igra 13. juna u Bukureštu protiv Severne Makedonije, nakon toga 17. juna u Amsterdamu protiv Holandije, a poslednji meč grupe igra 21.juna u Bukureštu protiv Ukrajine.

Video: Kija otkrila detalje veze za fudbalerom: Uporedila njega i Slobu, pa prepričala scenu iz kuhinje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neno

    21. maj 2021 | 07:52

    Naravno Dragovic.Sta su ovde pisali tudjmanovci izbacen iz reprezentacije.Vszno je samo nesto nazvrljati lose jer bi ako Bog trebao doci kod Srba da igra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA