≫ 

Javor i Rad ostaju u Superligi? Podnosi se inicijativa da se menja sistem takmičenja

Sve je u rukama IO FSS

  • 64
Zajednica Superligaša Inicijativu podnosi Dragomir Lazović (drugi s leva na desno) Foto: MN Press

Prvi čovek Javora Dragomir Lazović, ujedno i predsednik Zajednice klubova Super i Prve lige, izjavio je da će podneti inicijativu Izvršnom odboru FSS da iz elitnog ranga ispadnu samo četiri ekipe.

Ukoliko njegova ideja prođe, to bi onda značilo da će pomenuti Javor i Rad i sledeće sezone igrati Superligu - iako su iz nje zvanično ispali u sredu.

- Mi ćemo danas podneti inicijativu kao FK Javor za sednicu Izvršnog odbora FSS koja je planirana za ponedeljak, da se preispita takmičenje i da se promeni format takmičenja. Mislimo da treba da ispadnu četiri kluba ove sezone, te četiri kluba sledeće sezone. To je jedini princip koji bi bio pravedan i sportski, da pošteni klubovi ne ispaštaju. Uz nas, jedan od potpisnika inicijative je i FK Rad - rekao je Lazović za Kurir i dodao:

- Treba ispoštovati sve ljude dobre volje, pre svega u Srbiji, ali i Beogradu koji ulažu u fudbal. Moj lični stav je da liga u Srbiji treba da broji 16 klubova i da to treba da bude dugoročan format, najviše zbog manjih gradova i centara u Srbiji.

Ukoliko FSS izađe u susret Javoru i Radu, to bi bio svojevrstan presedan u srpskom fudbalu s obzirom na to da se već u aprilu znalo kakav sisten takmičenja ćemo imati naredne sezone.

- Što se tiče sistema za narednu sezonu, sve se vraća na staro kao što je bilo pre korona virusa.Imaćemo po 16 klubova i plej-of i plej-aut i ukupno 37 kola - rekao je direktor Zajednice Superligaša i Prve lige Srbije Aleksandar Pivić za Telegraf.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мики

    20. maj 2021 | 13:52

    Не могу да верујем својим очима шта читам,које су то моралне наказе два клуба која су вечито на зачељу табеле, посебно Рад већ добрих 10 година опстају у суперлиги Србије на мало је рећи сумњив и непоштен начин,тражити останак у лиги у којој су на половинама сезоне били предзадњи или задњи а онда одједном у другом делу све победе и опстану, надам се да више неће моћи!

  • Sloba

    20. maj 2021 | 13:59

    Kako vas nije sramota da povecavate ligu.Namestaci!

  • Dr

    20. maj 2021 | 14:07

    Sto mi ovaj Rad nesto poznat?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA