≫ 

Sedmoro ljudi optuženo za Maradonino ubistvo, kazna od 8 do 25 godina zatvora

Suđenje i prva svedočenja kreću 31. maja

  • 4
Dijego Maradona, Leopoldo Luke Foto: Profimedia/AFP

Sedam medicinskih stručnjaka u Argentini optuženi su za ubistvo Dijega Armanda Maradone i nije im dozvoljeno da napuste zemlju dok se proces ne okonča!

Proces je nedavno otvorilo Tužilaštvo iz San Isidra,a  ukoliko se dokaže da je neko od optuženih kirv preti im robija od osam do 25 godina!

Među sedmoro optuženih su doktor Leopolod Luke koji je obavio operaciju na mozgu Dijega Maradone, kao i psihijatar Augustina Kosačo. Međutim, njih dvoje su negirali bilo kakve optužbe.

Takođe, optužene su i dve medicinske sestre, koordinator medicinskih sestara, lekar i psihiolog - a sve zbog nesavesnog lečenja Maradone od momenta kada ja napustio bolnicu.

Maradonina obdukcija kaže da je legendarni El Pibe na kraju umro od akutnog plućnog edema, nakupljanja tešnosi u plućima i zastoja srca. Alkohol i droga nisu pronađeni u toksikološkom pregledu, ali jsu suspstance za depresiju i smirenje.

Navodi se da će suđenje i svedočenje početi 31. maja, uz podsećanje da je Maradona umro u novembru prošle godine i da je Vlada Argentine bila inicijator dodatnog veštačenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K1

    20. maj 2021 | 14:14

    Tako se to radi..jedan je Maradona ..tako bi trebalo u svakoj cilivizovanoj zemlji da se radi..samo bi bilo lepo da se ispitaju slucajevi i propusti lekara i za one ljude obicne siromasne..mislim da se nebi istrage i potegla da nije u pitanju Maradona.steta za takav kraj takvog majstora

  • ✍️

    20. maj 2021 | 15:16

    Sad je kasno ali da se nebi ponovilo kome drugom , treba ispitat slučaj. A mi trbamo još da učimo od civilizovanog sveta.🤷‍♀️

  • Znači...

    20. maj 2021 | 14:33

    Da su ga lekari posećivali i dali mu terapiju,koja je potpuno uobičajena za to što je imao i od čega je umro,a radilo bi se samo o tome, da pije redovno tablete,čovek bi bio živ!!!!Ali sigurno ga nisu posećivali i kontrolisali kako je,te je od nepažnje umro...... jadničak......od zanemarivanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA