Veče kada su zablistali srpski fudbaleri: Birmančević nije mogao da bude precizniji u dresu Malmea!

Doskorašnji fudbaler Čukaričkog doneo trijumf aktuelnom šampionu Švedske

  • 0
Veljko Birmančević Foto: Twitter / Printscreen

Nije preterano bogat fudbalski program ovog četvrtka, 20. maja, ali naši fudbaleri zaista dominiraju i u takvoj situaciji. Nakon što je Aleksandar Prijović postigao fantastičan gol u pobedi svog Al Itihada, nekoliko sati posle toga u strelce uspeo da se upiše Veljko Birmančević.

Nekadašnji igrač Čukaričkog i Partizana doneo je pobedu Malmeu u velikom derbiju Alsvenskana protiv Elfsborga (2:1) postigavši gol sa 20 metara u 64. minutu utakmice. Dugo se nameštao na taj udarac, a onda je "udario" loptu po zemlji i pogodio deo mreže tik uz levu stativu.

Njemu to nije bio prvi gol u dresu Malmea, pošto je u strelce uspeo da se upiše i pre 11 dana kada je njegova ekipa slavila protiv Varberga na domaćem terenu (3:2). Do sada je odigrao ukupno šest utakmica za aktuelnog šampiona Švedske, tako da se može reći da je svoj deo posla odradio na pravi način.

Inače, Birmančević je propustio prve dve utakmice zbog manje povrede, ali je očigledno uspeo da se oporavi na pravi način, što prikazuju njegove partije na poslednjih nekoliko utakmica. Malme je pobedom protiv Elfsborga izbio na prvo mesto na tabeli Alsvenskana ispred Jurgordena koji ima bod manje, ali i utakmicu zaostatka, koju će odigrati za vikend protiv Geteborga.

Video: Trener Voždovca brisao suze radosnice: Nemojte o tome! Pobedila je zdrava fudbalska priča!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA