Kraj jedne ere: Nuno Espirito Santo napušta Vulverhempton posle meča sa Junajtedom

Tu vest potvrdio je i klub na svojoj zvaničnoj stranici

  • 0
Chelsea , Wolverhampton Foto: Tanjug/AP

Doveo ih je do mesta u Premijer ligi, postali su stabilan član najboljeg društva i bili su učesnici četvrtfinala Lige Evrope pre godinu dana u sezoni koja je prekinuta, pa nastavljena zbog pandemije koronavirusa. Ipak, ove godine je Vulverhempton sa njim stagnirao, što je bio signal da se krene dalje. Nuno Espirito Santo naredne takmičarske godine neće biti trener Vukova.

Ova odluka je došla nakon obostranog dogovora, što znači da je na taj način Portugalac postao čovek koji je završio na petom mestu kada je reč o dužini vođenja ovog kluba. Ujedno je i prvi koji je posle 50 godina uveo Vukove u četvrtfinale Lige Evrope.

- Od prvog dana kada sam stigao u klub, imao sam ideju da napravim pozitivnu promenu i poguram ovaj klub napred. Ponosan sam na sve što smo uradili svakog pojedinačnog dana. Ostvarili smo ciljeve, to smo radili sa velikom dozom strasti i to smo činili zajedno - rekao je Nuno.

- Želeo bih da zahvalim svakom igraču sa kojim sam sarađivao od dana kada sam došao u klub. Hvala za lojalnost, spremnost na rad i pohvale za talenat. Oni su ti koji su omogućili da odemo na ovo magično putovanje. Nedelja će biti posebno emotivna za mene, ali sam srećan što su se navijači vratili na "Moline". Podelićemo taj posledenji momenat zajedno - zaključio je Santo.

Vulverhempton je postao prepoznatljiv po posebnom stilu igre koji je forsirao Nuno Espirito Santo. Glavninu tima činili su Portugalci, a zanimljivo je da je nacionalni tim iz ove zemlje najviše igrača "pozajmio" upravo od Vukova. Videćemo da li će i naredni menadžer čuvati sličnu taktiku ili će rešiti da izemša sastav.

Video: Trener Voždovca brisao suze radosnice: Nemojte o tome! Pobedila je zdrava fudbalska priča!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA