≫ 

Odbili da igraju protiv tzv. Kosova, jer nisu država!

Kazahstan je zabranio fudbalerima svoje zemlje da igraju u Prištini

  • 10
Fudbal, fudbalska reprezentacija tzv Kosova, Kosovo, navijač Foto: Profimedia/AFP

Fudbaleri takozvanog Kosova neće moći da odigraju prijateljsku utakmicu protiv Kazahstana početkom juna, jer ta država ne priznaje južnu srpsku pokrajinu kao nezavisnu državu!

Iako je meč zakazan za 4. jun, sa mestom odigravanja u Prištini, fudbalerima Kazahstana njihova država je zabranila da odu na ovo gostovanje.

Kako prenosi ''Gazeta ekspres'' razlog za otkazivanje susreta je to što država nastala raspadom Sovjetskog Saveza nije priznala nezavisnost Kosova, na šta je reagovao i fudbalski savez te ''zemlje''.

- 'Iako smo već pet godina članovi FIFA i UEFA, politika i dalje ima uticaja - navodi se u njihovom saopštenju.

Podsećamo, ' tzv.'Kosovo'' je imalo velikih problema u kvalifikacijama za Mundijal, pošto se nalazi u grupi sa čak tri države koje ne priznaju nezavisnost. Najveći problemi bili su na gostovanju u Španiji, gde domaćin dugo nije ni želeo da igra meč.

Fudbalski savez tzv.Kosova koji od skoro ima pravo nastupa i u kvalifikacijama za velika takmičenja brzo je pronašao zamenu. Oni će u istom terminu igrati protiv Malte, ali u Austriji.

Video: Albanci provociraju Delije na meču Helsinki - Zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    22. maj 2021 | 01:23

    Tako je bravo Kazakstan ovo stika iz uefe može samo da ih šutne napolje ili da namesti da oni koji su priznai tzv da igraju .

  • Pele

    22. maj 2021 | 08:56

    Da nisu primljeni u Uefa i Fifa mimo statuta danas nebi nebi bilo problema. Statut jasno kaže da članica može biti samo država koja je priznata od Ujedinjenih nacija. Neko je tu debelu lovu dobio da ih primi.

  • Janko

    22. maj 2021 | 01:31

    Oni tek ulaze u probleme a ova stoka iz fife i ueve može samo da namesti tzv pobedu i poene jel ono neće igrati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA