≫ 

Najzanimljivija šampionska trka u Evropi: Čak četiri tima mogu do titule u poslednjem kolu!

Malo ko se tome nadao od komšija...

  • 6
Albanija, tabela Foto: Screenshot/Sofascore

Polako, ali sigurno ušli smo u poslednje dane fudbalske sezone 2020/21. koju će 29. maja u Portugalji zatvoriti Čelsi i Mančester Siti, finalisti Lige šampiona. Dok je u mnogim zemljama rešeno pitanje šampiona, pa i u Srbiji, u nekim drugim neizvesnost u borbi za šampionske počasti će trajati bukvalno do poslednjih sekunda.

Španska Primera definitvno je poslednjih nedelja najzanimljivija liga u Evropi, ali bi uz rame lako mogla da joj stane i albanska "Kategoria Superiore", gde uoči poslednjeg kola čak četiri tima mogu da budu šampioni!

U tamošnjem prvenstvu od deset timova igra se četvorogkružno, a poslednje 36. kolo na programu je sredu 26. maja od 17 časova.

Trenutno, na vrhu su Teuta i Vlaznija sa po 63 boda, dok Partizani ima bod manje. Svoju šansu vreba i četvrtoplasirani Lasi (61) koji u poslednjem kolu gostuje upravo Vlazniji i u slučaju pobede, kao i poraza Teute i Partizanija, može do istorijske titule.

Ipak, Teuta ima na papiru najlakši posao jer igra sa poslednjeplasiranom Apolonijom, koja je već ispala iz lige, dok Partizani igraju sa pretposlednjim Bilisom koji bi u slučaju pobede mogao do pozicije osam, koja vodi u baraž.

Osim Partizanija, koji je bio šampion Albanije 2019. godine preostali klubovi su bili autsajderi uoči sezone. Vlaznija je poslednji put bila šampion 2000. godine, Teuta davne 1994. dok je najveći uspeh Lasija u istoriji bilo treće mesto!

Zato ljubiteljima fudbala u Albaniji neće biti dosadno u poslednjem kolu...

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA