Ko će suditi Zvezda - Partizan? Trojica kandidata za večiti derbi u finalu Kupa!

Podsetimo, crveno i crno-beli se u utorak bore za trofej na Marakani

  • 14
Crvena Zvezda - Partizan Foto: Nikola Tomić

Superliga je zvanično završena u sredu, ali je ostalo još da se odigra finale Kupa i da se "spusti zavesa" na više nego sramnu sezonu srpskog fudbala!

Gledajući unazad sve što se dešavalo, verovatno kao nikada u istoriji nije bilo povika na suđenje širom zemlje - u gotovo svim rangovima takmičenja. Čelnici Sudijske organizacije, a pre svih predsednik Milan karadžić, ćutali su i trpeli tokom sezone, nadajući se da će sve polako da ode u zaborav kako vreme bude prolazilo.

Međutim, neke stvari teško da će ikada moći da se zaborave, a sve ono što se dešavalo umnogome će stvoriti dodatni pritisak kada je u pitanju izbor sudija za finalni večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana (25. maj).

FSS i sasvim sigurno odlazeći predsednik Sudijske komisije Milan Karadžić nemaju mnogo izbora! Tačnije, na raspolaganju imaju samo tri imena! Na teren, po svemu sudeći, mogu Novak Simović, Srđan Jovanović ili mlađani internacionalac Miloš Milanović. Ostali sa liste, odnosno većina njih, već su na odmoru i pitanje je da li neki od njih uopšte treba i da se vraćaju.

Ako izanaliziramo ovu trojicu pomenutih kandidata, jasno je da Milanović kao najmlađi ima i najmanje šansi. Vreme je pred njim i za ovakav meč potrebno mu je određeno iskustvo.

Jovanović je, opet, naš trenutno najbolje rangirani sudija u UEFA i odavno nije po volji Zvezde. Setimo se samo 161. večitog derbija u kom je poništio gol crveno-belima pri rezultatu 0:0, posle čega je i generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić "upro prstom" u Jovanovića.

srđan jovanović Srđan Jovanović Foto: MN Press

- Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol - poručio je Terzić tada.

Zanimljivo, ali Jovanović trenutno nije po volji ni Partizanu koji je nakon meča protiv Vojvodine ove sezone izdao saopštenje kojim je napao pomenutog sudiju. Da li je to dovoljan razlog da se ne "doliva ulje na vatru" i na ovako rasplamsan požar u srpskom fudbalu, videćemo psole odluke FSS.

Samim tim jasno je da je Novak Simović, koji je poslednjih pet derbija odsudio sa već standardnim dekorom derbija - Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem, najlogičniji izbor!

Finale kupa, Zvezda Partizan, medjusobni skor, statistika Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Ristić i Đurđevi su ujedno apsolutni rekorderi na derbiju sa 27, odnosno 25, odsuđenih mečeva. Njihovo prisustvo na ovakvoj utakmici definitivno uliva poverenje svim akterima meča, a ono što je najvažnije - svojim iskustvom ulivaju poverenje!

Jedno je sigurno, ovo je poslednji derbi bez VAR tehnologije i na tereć će morati da izaću najbolji...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    22. maj 2021 | 19:01

    Ko god da sudu opajdari je namestena dupla kruna. To je bio jedan od uslova da im ostane ovaj "veliki" strucnjak na klupi.

  • Dragan

    22. maj 2021 | 17:40

    Vuletić...Vazura...Vučelić...

  • Pera

    22. maj 2021 | 20:53

    Milos Milanovic da sudi neka se kali,najmladji internacionalni sudija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA