Bivši selektor Srbije u suzama otišao u penziju

Advokat iz Fejnorda ide na "zasluženi odmor"

  • 0
Dik Advokat Printskrin: Steamable

Dik Advokat, nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije, ove nedelje je otišao u penziju posle 41 godine provedene na klupi!

Advokat je još u decembru prošle godine najavio čelnicima Fejenorda da će na leto završiti karijeru, a u baražu holandskog šampionata njegov tim je savladao Utreht (2:0) i tako obezbedio Ligu Konferencija.

Advokata su na kraju meča "slomile" emocije, isti je dočekao u suzama, te je aplauzima ispraćen u svlačionicu kluba koji je vodio od 2019. godine.

Reprezentaciju Srbije predvodio je 2014. godine, a tokom karijere bio je selektor Holandije, Južne Koreje i Rusije. Takođe, vodio je PSV, Rendžers, Borusiju Menhengladbah, Zenit, AZ, Sanderlend, Fenerbahče, Utreht...

Sa PSV-om je 1997. bio šampion Hoandije, sa Rendžersom je tri puta osvajao titule u Škotskoj, dok je sa Zenitom bio prvak Rusije. Pritom je sa timom iz Sankt Peterburga osvojio Kup UEFA i Superkup Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA