≫ 

Kakva drama u Seriji A: Verona igrala za Juve! Napoli vodio, pa ostao bez LŠ! Milan vicešampion

Juventus sačekao kiks Napolija u poslednjem kolu...

  • 3
FK Napoli

Foto: AP/Tanjug

Šta se to dogodilo sa Napolijem? Pitanje koje će se danima unazad postavljati u Italiji, pogotovo na jugu te zemlje! Jer, Napolitanci su u poslednjem kolu Serije A imali meč loptu za Ligu šampiona i nisu je iskoristili.

Odigrali su samo 1:1 sa Veronom kod kuće i tako "častili" Juventus koji je bio na konopcima devet minuta. Toliko je trajalo vođstvo Napolija koje je doneo Rahmani u 60. minutu, da bi Verona u 69. preko Faraonija upropastila slavlje domaćina.

Kako je Napoli igrao ovaj meč, verovatno nije ni zaslužio da pobedi. Kao da je Veroni trebalo, a ne njima - tako je izgledao duel na stadionu "Dijego Armando Maradona."

Veliki kiks kod tog gola Verone napravio je Alabanac Hisaj koji je olako pustio Rahmanija da primi jednu dugu loptu i uz pomoć stative obraduje najviše Juventus koji je bez problema preskočio gostovanje u Bolonji.

Napoli je završio peti na tabeli sa 77 bodova, po 78 imaju Atalanta i Juve - s tim što tim iz Bergama, koji je u poslednjem kolu poražen od Milana (2:0), ima bolji međusobni skor od Juvea.

Juventus je svoj posao protiv Bolonje (4:1) završio već u prvom poluvremenu. Jeste Siniša Mihajlović pred meč najavljivao da je sanjao da će njegov klub izgubiti od Juvea posle penala, ali je situacija na terenu sasvim drugačija.

 

 

Juventus je već na poluvremenu imao vođstvo od 3:0, golovima Kjeze u 6, Morate u 29. i Rabioa u 45. minutu, da bi Morata u 47. postigao svoj drugi gol na meču. Zanimljivo, Juve je u najvažnijem meču sezone igrao bez Kristijana Ronalda u startnih 11.

Milan je dobio derbi protiv Atalante golovima Kesija iz penala u 43. i 92. minutu i taj trijumf im je doneo mesto vicešampiona Italije i povratak u Ligu šampiona posle nekoliko godina pauze.

Roma je takođe mogla da bude jedan od gubitnika ovog poslednjeg kola, jer su gubili od Specije i umalo nisu ostali bez mesta koje vodi u Ligu Konferencija. Ipak, odigrali su 2:2 i tako završili ispred Sasuola.

Odavno je poznato da je Inter šampion i da će u niži rang Benevento, Krotone i Parma.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zekki

    23. maj 2021 | 23:01

    Napoli ima kuci mec loptu za ligu sampiona protiv Verone,i ne uspe hmmm...

  • Nemanja

    24. maj 2021 | 01:32

    Cekam napoli za 30 000 dinara 8 utakmica prodjem i samo on Dabogda nikada ne igrali ligu sampiona

  • sims

    24. maj 2021 | 04:05

    Posle se kod na namesta prodaje….

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA