Poznati šeširi LŠ za sledeću sezonu: Čeka se još 7 klubova, hoće li Zvezda biti među njima?

Stiče se utisak da je drugi šešir jači od prvog

  • 0
Žreb za Ligu šampiona Foto: AP/Tanjug

Iako tekuća sezona još nije zvanično završena, odnsono ostalo je da se odigra finale 29. maja, grupna faza naredne u Ligi šampiona već polako dobija svje obrise.

Naime, nakon odigranih mečeva u Engleskoj, Francuskoj i Italiji u nedelju, dobili smo čak 25 od 32 učesnika najelitnijeg fudbalskog takmičenja za sledeću sezonu. Ono što svakako "bode oči" jeste to da je drugi šešir dosta jači od prvog.

U prvom za sada imamo Bajern, Mančester Siti, Atletiko Madrid, Inter, Lil, Zenit, Sporting Lisabon i osvajača Lige Evrope (Mančester junajted i Viljareal). Tu će i Čelsi ako osvoji Ligu šampiona.

Ako Španci 26. maja uzu trofej u Gdanjsku, Junajted će pasti u drugi šešir gde će i Plavci ukoliko budu poraženi od Sitija u finalu LŠ. Pored njih, tu su još Real Madrid, Barselona, Juventus, Pari Sen Žermen, Liverpul i Sevilja.

Borusija Dortmund, Porto, Ajaks, Lajpcig i Atalanta će biti u trećem šeširu gde se očekuju još Šahtjor, Benfika i Salcburg ukoliko prethpodno prođu kvalifikacije. Ako ne uspeju, jasno je da dolazi do određenih pomeranja.

Milan se posle nekoliko godina vratio u LŠ i naći će se u četvrtom šešpiru gde su još Dinamo Kijev, Briž i Volfsburg. Gledajući nosioce u plej-ofu, u 4. šešir bi mogli Dinamo Zagreb, Slavija Prag i Olimpijakos, ali i Crvena zvezda ukoliko dođe do ple-ofa i izbaci neki od ovih timova.

Podsetimo, Zvezda kvalifikacije počinje od 2. kola s obzirom na to da je Čelsi završio u TOP 4 Premijer lige, a prvi mečevi su zakazani za 20. i 21. jul.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA