≫ 

Stanojević zapretio da će povući ekipu Partizana sa finala Kupa protiv Zvezde

Ali samo u slučaju ako na stadionu bude više navijača od predviđenog broja

Trener Partizana Aleksandar Stanojević imao je zanimljivu konferenciju za medije posvećenu finalu Kupa Srbije, a na kojoj je rekao da postoji mogućnost i da povuče ekipu sa terena protiv Crvene zvezde!

Nije Stanojević upro prsto u večitog rivala, jer se pretnja više odnosila na organizatora takmičenja - a to je Fudbalski savez Srbije.

- Pošto je ovo Kup Srbije, Zvezda je samo nominalni domaćin. Dobili smo 40 karata, želeli smo da porodice budu na tribinama, ali mi je žao što ih neće biti. Zvezda je takođe dobila 40 i ako bude više ljudi od tog broja nećemo igrati utakmicu - rekao je Stanojević i dodao:

- Ne interesuju me kazne! Ja vam odgovorno kažem da ću sa igračima, baš prema respektu prema navijačima, napustiti teren ako bude više od onoga što je propisano. Dakle, ako bude više od 150 ljudi, nećemo igrati meč.

Crvena Zvezda - Partizan Foto: Nikola Tomić

Dok još nije došao na temu organizacije utakmice i eventalnog povlačenja igrača sa terena, Stanojević je diskutovao sa novinarima isključivo na temu igre, fudbala i svega onoga što će se dešavati o zelenom pravougaoniku.

- Poslednja utakmica, finale Kupa, derbi sa Zvezdom, mislim da nema bolje stvari za sve nas. Ipak je to veliki praznik srpskog fudbala, bez obzira na to kako sve funkcioniše u njemu. Srećan sam što ću biti deo te velike utakmice, potpuno smo spremni i maksimalno skoncentrisani - rekao je Stanojević.

U kojoj meri situaciju pred derbi predstavlja odsustvo Sume i odlazak Asana?

- Dobri igrači uvek nedostaju, ali igramo kao tim i uvek insistiram na tome. To vam je jedna utakmica. Mislim da možemo to da iznesemo na pravi način.

Osećate li pritisak, jer je poslednja utakmica u sezoni, ali isto tako i za trofej?

- Nije to pritisak, koji osećam na svakoj utakmici. Lično pritisak i nemam, ali ono što se s tim može uporediti je činjenica da se igrači trude na treninzima i da mi je teško da odaberem najbolje od njih.

Crvena Zvezda - Partizan Foto: Nikola Tomić

Poslednje derbije je rešio prekid. Očekujete li nešto slično?

- Dobra je Zvezda u prekidima, vežbali smo i mi ofanzivno i defanzivno. Videćemo kakva će biti utakmica, prošli put smo očekivali da bude izvanredna, pa eto šta je bilo. Shvatio sam iz ova dva derbija, ako gledamo realno, nisu pokazali da su bolji. Zaslužena je pobeda bila, čim mi nismo imali zamerke na regularnost. Bitno mi je da igrači osećaju da smo tu negde, što i oni znaju. Detalj će odlučiti, mislim da će se to desiti.

Marko Nikolić je poslednji osvojio duplu krunu, Miroslav Đukić prezimio u Evropi. Od njih vam stiže podrška. Koliko vam znači?

- Poštujem obojicu, znači mi. Naravno. Nisu to samo oni, imate i neke bivše igrače, koji su se javljali i privatno i na našem sajtu. Sve je to bitno, da svaki "grobar" veruje, znamo koliko nam znači podrška svih. Ali, najviše mi znači da veruju igrači, mi koji smo tu. Ako mi ne verujemo, ne može niko da veruje u nas. Čak su i u "derbijima" nijanse odlučivale.

Dva puta ste osvajali Kup. Jednom kao igrač, jednom kao trener. Jednom ste pobedili Zvezdu u finalu, jednom u polufinalu:

- Ne vraćam se u daleku prošlost, već na neku bližu. Svako je vreme drugačije, svaka je emocija iscrpljena iz trenutne situacije. To me diže, rivalitet za Zvezdom koja je dobar tim mi pomaže oko emotivnosti. Kad se utakmica završi, uzimamo almanahe, ali ne i pre.

Crvena Zvezda - Partizan Foto: Nikola Tomić

Ako dođe do jedanaesteraca, ko su četiri izvođača za Partizan?

- Igra se 120 minuta, naravno da smo vežbali, imam ih sedmoricu koje znam. Videćemo dalje, pogotovo jer je meč stvarno dugačak.

Partizan igra sedmo uzastopno finale Kupa, četiri trofeja su osvojena, koliko to olakšava pripremu utakmice?

- Ne znam koliko tačno je istih igrača, mislim da nije tako mnogo. Svaka utakmica, kažem, biće drugačija. Daćemo sve od sebe, znamo koliko navijačima znači u ovom trenutku, želja nam je da niko

ne vrši pritisak na sudiju, internacionalca, želim da sve bude u sportskom, pravom duhu.

Video: Paralelne reakcije Stankovića i Stanojevića tokom derbija: Pokreti, ironični osmesi, bes i psovke!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    24. maj 2021 | 13:30

    Nemoj da plačeš molim te

  • МАРАКАНА РОЂАЦИ

    24. maj 2021 | 13:54

    Почело кмечање,ронцање... Молим Уједињене Нације да се хитно закаже заседање савета безбедности за припаднике националне мањине у Србији и како "громада" не би плакао. Па шта је "громадо"... Нема ти чика толета да ти поклони коју титулицу па се унервозио.Па зар ви нисте "громада" бре.... Него побегао ти педофил па неће имати ко да ти пише саопштења... Какав паћенички клуб... Утакмица није ни почела а они плачу... Нека им држава на време обезбеди евро лиценцу по 14-и пут како не бисмо пливали у сузама фадиљових потомака!

  • Zemunac

    24. maj 2021 | 15:28

    I ako zvezda prva postigne gol, takodje Stanoje povlaci ekipu sa terena!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA