≫ 

Kokezini ljudi hoće na silu da ostanu u FSS, Pantelić ne odustaje od borbe za ozdravljenje fudbala

Iako ih je Marko Pantelić razrešio dužnosti, ekipa okupljena oko bivšeg predsednika saveza na silu želi da vlada srpskim fudbalom

  • 31
Stara Pazova, FSS

Foto: MN Press

Posle odluke Marka Pantelića, vršioca dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije, da spreči puč, smeni određene članove Izvršnog odbora i tako napravi značajan korak ka ozdravljenju srpskog fudbala, grupa pučista pod vođstvom Nenada Bjekovića i nekoliko saveznika bivšeg predsednika FSS Slaviše Kokeze i dalje ne želi da napusti svoje fotelje.

Grupu koju Bjeković predvodi čine Novica Tončev, Dragan Simović, Jovan Šurbatović, Milan Karadžić, Dragomir Lazović, Saša Bajčetić, Branko Stojaković, Marjan Rnić, Dragan Ilić i Dušan Mrakić, a ova poslednja četvorica su, uz legendu Partizana, tokom dana razrešeni funkcija.

Pomenuti fudbalski radnici su nedugo zatim odlučili da smene Pantelića sa mesta vršioca dužnosti predsednika FSS i na to mesto postave Nenada Bjekovića, a sve kako bi sproveli određene planove u delo. Između ostalog i proširili ligu na 18 timova, odnosno ostavili Rad i Javor u istoj.

Ujedno ovo je i pokušaj destabilizacije plana koji Pantelić ima kako bi izvukao srpski fudbal koji godinama pliva u mulju, a u kom je ova poslednja sezona bila ta "kap koja je prelila čašu."

Setite se samo poslednjih nekoliko kola Superlige, posle kojih nam se ceo svet smejao zbog sklanjanja utakmica sa lista kladionica zbog indicija da su sumnjive, a zatim i dopisa iz UEFA kojima su potvrđene nečasne radnje.

Šta tek reći za suđenje koje je ove sezone verovatno bilo i najgore otkako postoji Superliga, a veliku zaslugu za to ima upravo jedan od pučista Milan Karadžić - predsednik Sudijske organizacije.

Marko Pantelić, Nenad Bjeković

Pantelić i Bjeković Foto: Marko Jovanović

Jasno je da je Karadžić na to mesto došao po nalogu doskorašnjeg predsednika FSS Slaviše Kokeze, te da su "pučisti" praktično ostatak njegovog sistema koji je i urušio temelje FSS.

Takođe, nezvanično se može čuti da je druga struja optužuje Karadžića da je najmanje imao uticaja na delegiranje sudija i da je samo "prepisivao" ono što su mu drugi naređivali.

MIlan Karažić

Milan Karadžić, predsednik Sudijske organizacije Foto: MN Press

Takođe, Pantelić će u međuvremenu podneti krivičnu prijavu i protiv generalnog sekretara Jovana Šurbatovića zbog zloupotrebe pečata FSS, te je svima jasno da se ovaj "rat" može završiti samo uz pomoć pravosnažnih organa.

- Ja kao odgovorno lice u sistemu Fudbalskog saveza Srbije neću odustati od borbe da se fudbal i pojedini organi FSS očiste od onih koji su ga zloupotrebili samo za svoje uske interese. Sve što radim činim za bolje sutra srpskog fudbala i pokušaji kao što je ovaj neće me sprečiti da istrajem u borbi za čistiji, pravedniji i bolji fudbal u Srbiji - rekao je Pantelić u svom saopštenju, a upravo to je ono što je zametalo "pučistima" koji su krenuli u akciju pre sednice IO koju je sam vršilac dužnosti FSS zakazao za tri dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA