≫ 

Partizanov tim za finale Kupa: Odbrana standardna, dileme na krilima i u napadu

Stručni štab ima dve mogućnosti, u zavisnosti od plana utakmice

  • 15
Fudbal, FK Partizan - FK Spartak Subotica

Foto: MN Press

Bez obzira što je kvalitet i ishod derbija uvek teško predvideti i sam trener Partizana Aleksandar Stanojević je dan pre meča rekao da među večitima na kraju tekuće sezone nema mnogo tajni, jer su se do sada dobro skautirali, upoznali i - kako je napomenuo - "tu su negde".

Istina, crno-beli pred finale Kupa imaju nešto drugačiju sliku nego u aprilu, jer će im ovoga puta nedostajati dva ponajbolja igrača - Takuma Asano i Sejduba Suma, pa će struka svakako morati da traži alternativna rešenja.

Nema puno izbora i u improvizaciji, jer Stanojević može da se, kako je i sam priznao, odluči za "A" ili "B" opciju, koju će u toku meča sa crveno-belima, shodno dešavanjima i zahtevima svakako menjati.

Jedno je sigurno, izbor čuvara mreže i poslednja linija tima ne ulaze u pomenute kalkulacije, jer su već odavno iskristalisani i stručni štab je samo povremeno, zbog pravila o bonusima ili umora, menjao golmana i ponekog igrača odbrane.

Kako besmisleno bonus pravilo ne važi u Kupu Srbije, tako će i sutra na golu biti kapiten Vladimir Stojković (bio bi i da važi), dok će poslednju liniju činiti standardna četvorka u minulih nekoliko mečeva, koju čine Aleksandar Miljković na desnom boku, Svetozar Marković i Igor Vujačić u centralnom delu odbrane, te Slobodan Urošević uz levu aut-liniju.

Fudbalska postava igrača FK Partizana

Ilustracija: Nikola Jovanović, Foto: MN Press

Valja napomenuti da Stanojević praktično i nema drugi izbor na levom beku, jer se Ivan Obradović još oporavlja od preloma šake, a Rajko Brežančić nije u takmičarskom ritmu.

Promena neće biti ni u tandemu zadnjih veznih, pošto se Saša Zdjelar oporavio od povrede pete i on će sigurno zauzeti svoje mesto ispred odbrane zajedno sa Aleksandrom Šćekićem, koji je nijednog trenutka nije upitan - ako pitate struku crno-belih.

Jović donosi brzinu, Jojić prekid

 

Što se ofanzivnog dela tima tiče, Stanojević bi već mogao da promeša karte i donese odluke o izboru napadačke formacije shodno zahtevima meča. U prethodnim utakmicama trener crno-belih je probao nekoliko varijanti, kako na krilnoj, tako i na poziciji centralnog napadača i jedno od njih će svakako primeniti.

U prvoj opciji, svakako brzinski ubedljivijoj, krilne pozicije bi pokrivali Filip Holender i mladi Nemanja Jović, dok bi u špicu bio Lazar Marković, a u tom slučaju Miloš Jojić bi se preselio na klupu za rezervne igrače.

Finale kupa, Zvezda Partizan, medjusobni skor, statistika

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Ukoliko se Stanojević, pak, odluči za nešto manje brzine, a više iskustva, Jović i Jojić bi zamenili uloge, prednost bi dobio iskusniji fudbaler, sa kojim ekipa ima i oružje više u opasnom prekidu.

Nije isključeno da se i Holender i Lazar Marković zarotiraju, odnosno da se mađarski reprezentativac vrati na poziciju centralnog napadača, a da drugopomenuti dobije priliku uz desnu aut-liniju.

Ali, s obzirom na činjenicu da Parttizan ima problem prilagođavanja na desnom boku posle odlaska Asana, veća je verovatnoća da se takva promena dogodi u toku samog meča, nego od početka. Jer, ulog je previše veliki, a crno-beli su isuviše patili u promenama i problemima sa igračkim kadrom da bi u utakmici koja garantuje trofej igrali na nesigurno.

Video: Stanojević zapretio da će povući ekipu Partizana sa finala Kupa

(Z.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lav

    24. maj 2021 | 21:46

    Je najopasniji kad je sateran u ćošak.Gani vratićemo vas na fabrička podešavanja

  • miki

    24. maj 2021 | 21:26

    Nema Sadiqa Asana i Sume ove je smesmo, da igraju Miljkovic i Jojic

  • Vlajko

    24. maj 2021 | 21:21

    Gde ce te na stenu,jado.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA