≫ 

Stankovićeva šmekerska poruka Stanojeviću, očitao bukvicu svojim igračima zbog sramnih provokacija

Trener Zvezde pohvalio kolegu na klupi večitog rivala, ali ne i svoje igrače zbog neprimerenog slavlja

  • 4
Dejan Stanković Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković istakao je da mu je puno srce nakon finala Kupa i duple krune i da sada sledi zaslužen odmor za igrače pred početak nove sezone i evropskih kvalifikacija.

- Puno mi je srce i prezadovoljan sam zbog ovih momaka. Ovo nije samo na mišiće, da li smo sve što smo imali u sebi. Pričali smo i zajedno učestvovali u ovih 120 minuta, kako i šta da uradimo na terenu. Zaista smo dugo želeli ovo, zacrtali smo cilj još na početku prvenstva. Uvek sam govorio da onaj ko želi da se žrtvuje i da gine jedan za drugog, što su igrači radili, je onaj pravi. Nebitno ko god da je bio na terenu, trebalo je da vidite ove momke na klupi u prvom, a i u drugom poluvremenu kako su navijali i želeli da pobede - rekao je šef stručnog štaba Zvezde Dejan Stanković.

Govorio je trener crveno-belih o samoj utakmici i sezoni, ali i o igri večitog rivala.

- Zaokružili smo jako dobru sezonu duplom krunom, a sve zasluge za sve idu momcima. Okupili smo se rano još u junu i postavili ciljeve pre početka sezone i ispunili ih. Da li je sezona bila lepa za gledanje ne znam, ali kada doneseš trofej kući brzo se sva lepota zaboravi. Čestitam klubu, igračima i navijačima. Takođe, želeo bih da čestitam kolegi Stanojeviću. Od njegovog dolaska, večiti rival se dosta poboljšao, stavili su u prvi plan svoje prednost, a u drugi plan svoje mane, trebalo bi da budu jaki kako bi se još jače nadmetli i podigli kvalitet fudbala - rekao je Stanković.

Finale kupa Srbije, Derbi Foto: Nikola Tomić

Naglasio je Stanković koliko je zapravo sezona bila duga i da su igrači dali poslednji atom snage za ovaj uspeh.

- Umoran sam od taktike i spremanja utakmica. Rekao sam da derbi nije baš bio lep za gledanje, ali u ovakvoj sezoni nije ni mnogo važno, posle odigrane 54 utakmice gde smo jako istrošili. Umorili smo i idemo zajedno na odmor, pa nas očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona.

Govorio je trener Zvezde i o incidentu prilikom izvođenja penal serije.

Video: Haos u penal seriji: Krstović provocirao Stojkovića, ovaj mu nabio loptu u facu

- Sedeo sam na klupi i nisam video šta se dogodilo. Krstović je dao gol, a posle toga je usledila gužva tako da nisam ništa detaljno mogao da vidim. Treba biti veliki i ne treba pogaziti dostojanstvo i kulturu, naročito čuvati dres koji nosiš. Treba znati tugovati, ali i način na koji se to radi. Nikad u karijeri nisam nikoga stavio u podređenu situaciju, kada dođe do koškanja i udaranja na terenu nisam učestvovao u tome. Osećao bih se loše kao čovek, ali ne mogu ne mogu da kontrolišem sve šta se dešava na terenu - rekao je Stanković.

Naglasio je Stanković da su svi fudbaleri izrazili želju da šutiraju jedanaesterac.

- Pitao sam igrače ko želi da šutira i svi su podigli ruke, a posle su se samo poređali po redu. Bilo je njih šestorica, sedmorica koji su odmah želeli da šutiraju. Znam ih veoma dobro i niko se nije povukao pri izvođenju jedanaesteraca.

Očekivao je Stanković ovakav meč, ali je i naglasio da je morao da menja stil igre tokom 120 minuta.

- Iskreno očekivao sam ovakav meč, čvrstu i tešku utakmicu. Došli smo do uspeha četiri kola pre kraja prvenstva i treba držati fokus i koncentraciju do kraja sezone. Kako je otmicala utakmica primetio sam da nije više bilo konstrukcije u igri, pa smo probali direktno da ugrozimo protivnika. Dosta smo probijali po levom boku preko Kataija, Ivanića i Rodića. Kada je nestalo benzina u nogama prešli smo na direktnu igru.

Govorio je Stanković o radovanju igrača posle utakmice, gde je posebno sraman ispad imao Marko Gobeljić, koji je skinuo šorts pred Stojkovićem. Upravo zbog neprofesionalnog odnosa Stanković je svojim igračima "očitao bukvicu".

Video: Snimak iz drugog ugla sa terena kad je Gobeljić dotrčao do Stojkovića i skinuo šorts pred njim!

- Rekao sam da fudbaleri treba da znaju kako da se ponašaju kada vodiš i kada gubiš. Okupili smo se posle utakmice ispod severne tribine gde sam rekao igračima da treba biti veliki u pobedi i porazu. Ne mogu da utučem u svakom momentu na dešavanja na terenu, a sigurno će se kajati kada se sutra ujutru probude. Mogu da se izvinim u ime kluba, ali to su odrasli momci i sami trebaju da uzmu odgovornost za ono što su uradili. Zaista nisam video šta se desilo, jer sam krenuo da trčim prema Borjanu kada smo pobedili. Idemo dalje i vidimo se na početku priprema.

Naglasio je Dejan Stanković da su ovom pobedom crveno-beli ispisali nove stranice istorije, ali i da ih čeka još mnogo izazova u sledećoj sezoni.

- Svaki momenat koji možete iskoristite da ispišete istoriju, to govorim igračima jer kada završite karijeru i ostavite fudbal biće vam krivo. Još jednom svaka čast momcima, klubu i navijčima, a ja se nadam da će se oni vratiti što pre na tribine. Idemo dalje, čeka nas odmor i jake pripreme, još jednom idemo dalje - zaključio je Stanković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dovla

    26. maj 2021 | 07:06

    Jos jednom ste pokazali,da oboje ne znate znanje,odavno ovo nije vise ni V od derbija!

  • Fj b

    26. maj 2021 | 01:07

    Nemas sta ti kralju da citas bukvice veceras si bio majke los, ako ovakav mislis u Evropu(mi ne mislimo ocigledno) pitanje je da li ces moci... Ja ti Gobeljica zelim bar 10ak godina u Zvezdi jer ce vas taka vise kostati(sto se vec u par navrata pokazalo) nego sto od njega imate neke koristi.

  • suma sumarum

    26. maj 2021 | 07:34

    Zvezda = Hegemonija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA