≫ 

Saznajemo: Banjak odbio da igra derbi protiv Zvezde, Partizan ga tera iz kluba!

Kamerunac se oglušio na poziv da se pripremi za ulazak na teren, nije pomoglo ni ubeđivanje Sume i Obradovića

  • 18
Maki Banjak i Sejduba Suma fudbaleri Partizana Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Kratka jednogodišnja saga Makija Banjaka u Partizanu je gotovo sigurno okončana posle finala Kupa Srbije, kakav god bio plan kluba i stručnog štaba za predstojeći prelazni rok.

Defanzivac crno-belih je napravio neprofesionalni gaf na kraju meča sa Crvenom zvezdom, jer je odbio da uđe u igru, zbog čega je trener Aleksandar Stanojević morao da menja plan, saznaje Telegraf.

U tom trenutku probleme sa povredama su već imali Igor Vujačić i Slobodan Urošević, pa je sutrčni štab želeo da osveži poslednju liniju, jer je bilo jasno da utakmica ide u produžetke.

Međutim, Kamerunac se nekoliko puta oglušio na poziv da se pripremi za ulazak na teren, a onda su mu prišli Sejduba Suma i Ivan Obradović, koji uopšte nisu ni bili u konkurenciji za meč zbog povreda, i pokušali da ga ubede da pomogne timu.

Ipak, nisu pomogli razgovor i molbe saigrača, defanzivac je bio rešen da istera svoje do kraja, pa su i Vujačić i Urošević morali da stisnu zube još izvesno vreme, sve dok levom beku nije stradala zadnja loža u 110. minutu (zamenio ga desni bek Marko Živković).

Banjak je svakako bio "na ispucalom ledu" prethodnih meseci, gde je sam dospeo posle propusta na gostovanju Spartaku, kada je u 90. minutu pustio da ga igrač olako prođe, posle čega je Aleksandar Lutovac skrivio jedanaesterac, a "kestenje iz vatre" izvadio golman Nemanja Stevanović odbranivđi udarac sa bele tačke, što je donekle preokrenulo sezonu.

Maki Banjak Foto: MN Press

Do tog, bio je standardan prvotimac kod Stanojevića, a onda mu se status promenio i prednost su dobijali Svetozar Marković i Igor Vujačić, ali je Kamerunac profesionalno izvršavao obaveze sve do jučerašnjeg derbija, kada je gotovo sigurno sebi potpisao ispisnicu iz Partizana.

Banjak, koji je u Partizan stigao iz Olimpije za 500.000 evra, koji su kasnije "prebijeni" na 250.000 transferom Đorđa Ivanovića u pomenuti slovenački klub, u protekloj sezoni je odigrao 18 mečeva za crno-bele u svim takmičenjima.

Njegov odlazak iz tima (kao i odlazak Svetozara Markovića) praktično znači da će Partizan u prelaznom roku najverovatnije angažovati dva centralna defanzivca.

Video: Sukob Sume sa Borjanom i Degenekom nakon bacanja medalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    26. maj 2021 | 11:06

    А рекли су да је нови Ван Дајк 😂

  • celavi70

    26. maj 2021 | 11:26

    Svaka mu cast ! Tako i treba !! Kome da budes rezerva? Jojicu, Markovicu..i ostalim neznalicama ?!!

  • Realno

    26. maj 2021 | 11:51

    Zasto bi i usao, za mene bi kao fudbalera bila uvreda da pre mene igraju Miljkovic, Lazar Markovic, Jojic...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA