Doneo Interu prvu titulu posle 11 godina, pa napustio klub: Antonio Konte više nije trener Nerazura!

Verovatno će ga zameniti Simone Inzagi

  • 1
Antonio Conte, Antonio Konte Foto: Tanjug/AP

Antonio Konte više nije trener Intera. Dve strane su napravile zajednički dogovor, pa će iskusni stručnjak nakon osvajanja prve titule za Nerazure u poslednjih 11 godina, svoju karijeru ipak morati da nastavi negde drugde, prenose brojni italijanski mediji i eminentni novinari.

Njega će na klupi najverovatnije naslediti Simone Inzagi, a Konte je dogovorio sa čelnicima kluba da bude plaćen oko 7.000.000 evra za poslednju godinu ugovora. Kako dalje navodi Fabricio Romano, glavni razlog rastanka bio je taj što vlasnici Nerazura nisu želeli da poslušaju želje italijanskog trenera oko pojačanja.

Naime, Konte je imao želju da dovede nekoliko novih igrača i napravio je jasan projekat za narednu sezonu, međutim problem je što Inter trenutno nema dovoljno novca i moraće da proda igrače vredne bar 80.000.000 evra kako bi pokrio sve "rupe".

Ne zna se gde će tačno Antonio Konte nastaviti svoju karijeru, ali mediji navode da je ozbiljan kandidat da sedne na klupu Totenhema, koja je prazna od otkaza uručenom Žozeu Murinju. Trenutno Spurse predvodi Rajan Mejson koji je široj javnosti postao poznat posle meča između Čelsija i Hala kada je doživeo tešku povredu glave koja je ugrozila njegov život.

Inter je ovu sezonu Serije A završio ubedljivo na prvom mestu na tabeli sa 91 osvojenim poenom, čak 12 više od drugoplasiranog gradskog rivala Milana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA