≫ 

UEFA kaznila Ibrahimovića zbog vlasničkog udela u kladioničarskoj kompaniji

Zlatan će platiti novčanu kaznu i moraće da prekine poslovne veze sa pomenutom firmom

  • 3
Zlatan Ibrahimovic Foto: Tanjug/AP

Velika se bura podigla, posebno u švedskoj javnosti, kada su tamošnji mediji "na sav glas" objavili da heroj nacije, ikona fudbala Zlatan Ibrahimović, ima udela u firmi koja tesno sarađuje i profitira sa jednom kladioničarskom kompanijom.

Firma "Unknown AB", čiji je jedan od vlasnika švedski fudbaler, ima 10 procenata u upravljačkoj strukturi kladionice "Bethard.com", i ostvaruje prihod od uplata u pomenutoj kladionici, što je samim tim Zlatana dovelo u vrlo delikatnu poziciju, ka da je vest ugledala svetlost dana.

Izvršni direktor kladionice "Bethard" Erik Skarp potvrdio je tamošnjim medijima da je švedski napadač i dalje vlasnik udela u "Bethardovom" jedinom akcionaru "Gamedai Group PLC", pa se u sve umešala i UEFA, koja je danas kaznila Šveđanina za ovakvu vrstu delatnosti.

U toku dana na zvaničnom sajtu UEFA se pojavila vest da je švedski fudbaler kažnjen ukupno sa 50.000 evra zbog kršenja člana 12 iz UEFA regulative - odnosno zbog toga što je ostvario finansijski dobitak od kladioničarske kompanije.

Takođe, Zlatanu je izdata i direktiva od strane predsednika Disciplinskog tela UEFA da prekine poslovnu saradnju sa kladioničarskom kompanijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    26. maj 2021 | 20:52

    Mogu da ga povuku za tiket😂😂😂

  • Top Gan

    26. maj 2021 | 22:07

    Ibra je car ni mafija iz UEFE mu nemože ništa.

  • Buki

    27. maj 2021 | 11:31

    On ima zaposlene profesionalne investitore koji ulazu njegov novac. Ne verujem ni da zna gde se sve ulaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA