≫ 

Nakon 56 godina se ukida čuveno fudbalsko pravilo, UEFA najavila ogromne fudbalske reforme

Samo prva u nizu odluka koje će uticati na dalji razvoj fudbala

  • 5
Aleksander Ceferin, Aleksander Čeferin Foto: Tanjug/AP

UEFA planira da izvrši reforme u fudbalu, a kao prva se pominje ukidanje dobro poznatog pravila gola u gostima, prenosi Tajms.

Gol u gostima postoji od 1965. godine, kada se prvi put pojavilo u Kupu pobednika kupova, ali po svemu sudeći naredne sezone u svim takmičenjma pod okriljem UEFA neće postojati ovo pravilo.

Svrha takvog čina je bila kako kažu, nagraditi ekipe koje bi morale da putuju na daleka gostovanja bez pomoći svoje publike, a takođe su želeli da izbegnu i produžetke, odnosno treću utakmicu koja bi usledila nakon ovoga.

Međutim, 2003. godine u polufinalu Lige šampiona su se sastali fudbaleri Intera i Milana. Kao pobednik iz ovog duela je izašla ekipa Milana upravo zbog gola u gostima, koji je postignut na "formalnom" gostujućem terenu, jer obe ekipe su kao domaćini igrale upravo u Milanu.

Kao druga "besmislenost" kod pravila mnogi navode i pravilo gola u produžecima, kao što je bio slučaj u utakmici Porta i Juventusa. Kada se radi o Čempionšipu, najjačoj drugoj ligi na svetu, njihov plejof ne priznaje gol u gostima kada je reč o plejof završnici.

Kako javlja novinar Tajmsa, UEFA je odlučila da ukine ovo pravilo, ostalo je još nekoliko administrativnih stavki da se završe pre nego što se i ozvaniči ova odluka

Video: Neviđena sramota organizatora u prvom poluvremenu: Vreme stalo u utakmici odluke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sax

    29. maj 2021 | 07:31

    Glupost, ne ukidajte.

  • 1

    29. maj 2021 | 06:51

    Konačno su se setili da ukinu tu glupost.

  • Normandie

    29. maj 2021 | 06:16

    Najzad.Pogotovo je bilo besmisleno jer jedna ekipa može da prođe dalje a da uopšte ne pobedi u dva meča...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA