≫ 

Jake reči Zidana: Francuz objasnio zašto je napustio Real i potkačio klub izjavama

Nije planirao, međutim...

  • 4
FK Real Madrid Foto: Tanjug/AP

Nekoliko dana nakon što je objavio da napušta Real Madrid, francuski stručnjak Zinedin Zidan objasnio je razloge svog odlaska iz kluba.

Naime, Zidan je poslao otvoreno pismo koje je objavio list "AS" - uz napomenu da je Francuz imao ugovor sa Madriđanima još godinu dana.

Vodio je klub u dva navrata, prvi put je osvojio tri Lige šampiona i dve Primere, dok je po povratku na "Bernabeu" u martu 2019. uzeo titulu i Superkup Španije.

- Idem, ali ne skačem s broda i nisam umoran od treninga. Te 2018. sam napustio klub, jer smo tokom dve i po godine imali toliko pobeda i trofeja da sam osjećao da je potrebno nešto novo kako bi klub ostao na vrhu. Danas su stvari drugačije. Odlazim, jer osjećam da mi klub ne pruža poverenje koje mi je potrebno, ne pruža mi podršku da gradim nešto u srednjem ili dužem roku.

- Poznajem fudbal i zahteve kluba poput Reala, znam da moraš da odeš ako ne pobeđuješ. Ali ovde je zaboravljena jedna vrlo važna stvar, sve što sam gradio iz dana u dan je zaboravljeno. Sve što sam učinio vezano za odnose među igračima i 150 ljudi oko ekipe s kojom sam radio. Ja sam rođeni pobednik i ovde sam bio da osvajam trofeje, ali iznad svega mi smo ljudska bića, imamo emocije i svoj život. Imam osećaj da ove stvari nisu bile cenjene.

- Bolelo me je kada sam nakon poraza čitao da će mi uručiti otkaz ako ne pobedim u narednoj utakmici. Bolelo je i mene i celu ekipu, jer su mediji ciljano kreirali negativno zračenje, sumnje i nesporazume. Dobro je što sam uz sebe imao izvanredne momke koji su do smrti bili uz mene. Kada su stvari bile loše, oni bi me spašavali pobedama, jer su verovali u mene i ja sam verovao u njih. Naravno da nisam najbolji trener na svetu, ali sam sposoban da dam snagu i samopouzdanje potrebno u radu sa igračima, članovima stručnog štaba i zaposlenih. Znam tačno šta ekipi treba - rekao je Zidan između ostalog.

Video: Od Pelea i Maradone do Zidana, Mesija i Kristijana: Ovako izgleda Promenada šampiona u Monte Karlu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja

    31. maj 2021 | 08:40

    Tako ti je danas moj Zizou, konj dok vuce, dobar je gazdi, dok malo prestane vuc, gazda ga proda.

  • Ooo

    31. maj 2021 | 08:56

    Sad uzmi Alaves pa uleti u ligu sampiona

  • Baja

    31. maj 2021 | 09:10

    Ovim pismom ces uplasit druge trenere pa nece doc u Real.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA