≫ 

Makarić i Jović priključeni reprezentaciji Srbije, sa spiska otpali Mitrović, Vlahović i još dvojica

Razlog su povrede, a pored pomenutih igrača tu su još i Živković i Lazović

  • 2
Dragan Stojković Piksi Printskrin: Youtube/Fudbalski savez Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije putovaće oslabljenja na prijateljske mečeve u Japanu, gde ih u junu očekuju dueli sa domaćom selekcijom i Jamajkom!

Orlovi zbog povreda neće moći da računaju na Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Andriju Živkovića i Darka Lazovića, dok su spisku prodidati najbolji strelac Supertlige Mlan Makarić i krilni napadač Partizana Nemanja Jović.

- Ovom spisku su dodata dva imena, Milan Makarić, najbolji strelac SL, i Nemanja Jović koji je prekomandovan iz mlade selekicje u A tim. Mitrović, Vlahović, Živković i Lazović su imali u nedelju veče preglede i ustanovljeno je da ne mogu da budu s nama - rekao je selektor Dragan Stojković, dok je doktor Dejan Aleksandrić dodao:

- Mitrović je pre tri nedelje pretrpeo povredu rotatora levog kuka, nije ni trenirao od tada. Lazović je imao problem sa zubnim implantom, koji je morao da bude saniran. Vlahović oseća hronične bolove u preponskoj regiji, a Živković je na pretposlednoj utakmici pretrpeo lakšu povredu kolena, ali i dalje oseća bolove sa unutrašnje strane.

Na pitanje zašto na prvobitnom spisku nije bilo igrača Zvezde i Partizana, Stojković je rekao:

- Gledao sam poslednja dva derbija, u prvenstvu i Kupu. Iskren da budem, nisam oduševljen. To je vrlo kratko. Niko od ighrača nije nešto posebno pokazao, ali mali Jović je za svoje godine pokazao neku razliku koja je bila intrigantna. U situaciji kada može da mu se pruži prilika, zašto da ne.

O sastavu koji ima selektor je rekao:

- Imam zadovoljstvo da ću moći da vidim igrače koje ste pomenuli i koje već neko vreme pratimo. Pogotovo sada u prijateljskim utakmicama u kojima igrači bez ikakvog stresa i presije mogu da pokažu šta imaju u svojim nogama. Joveljić, Terzić... Predstavljaju ozbiljan potencijal za nas u budućnosti. Veoma sam zadovoljan što ih imam na raspolaganju. Ova ekipa koja bude išla za Japan imaće prosek godina oko 24 godina, što je pohvalno.

Podsetimo, Srbija će će 7. juna u Hjogu igrati prijateljsku utakmicu protiv Jamajke, a pet dana kasnije u Kobeu protiv Japana, na Kirin kupu.

- Koliko poznajem Jamajku i Japan, iskreno, ne poznajem ih uopšte. Ali dobićemo informacije i pogledaćemo video čisto da bismo imali jasniju sliku sa kime ćemo igrati,. Ali meni to ništa ne znači, jer kao što sam od prvog dana govorio, mi ćemo biti fokusirani na nas i kako ćemo da izgledamo na terenu. Da li da očekujete ofanzivnu Srbiju, nemojte ni da pitate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Verujem da je tako....

    31. maj 2021 | 21:22

    Katai za pola njih izmislio fudbal... Ali ajde... Piksi je to....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA