Gvardiola "tera" osmoricu i juri milijardu potrošenu na pojačanja: Na meti su dva engleska fudbalera

Nimalo nije bio zadovoljan iskusni stručnjak učinjenim u završnici sezone, zbog čega je spremio veliki rez

  • 2
Pep Gvardiola, Mančester Siti Foto: AP/Tanju

Nakon što ni ove sezone nije uspeo da se domogne najvrednijeg pehara u klupskom fudbalu na Starom kontinentu, Mančester siti rešio je da napravi drastične promene u svom sastavu. Građani će se u predstojećem prelaznom roku rešiti velikog broja fudbalera, a sve kako bi se fokusirao na dovođenje dva nova imena.

Kako javlja dobro informisani "The Athletic", Gvardiola je odlučio da iz sastava izbaci osmoricu, koji su stavljeni na transfer listu i vrlo verovatno će napustiti Građane u letu koje nam predstoji.

Tako mesto u nebeskoplavom dresu za predstojeću sezonu nije zagarantovano Rahimu Sterlingu, Bernardu Silvi, Rijadu Marezu i Gabrijelu Žesusu. Uz njih, vrlo brzo će na izlazna vrata Benžaman Mendi, Emerik Laport, Rodri i Žoao Kanselo.

Različiti su razlozi zbog kojih će ovi igrači napustiti klub - neki će to učiniti posve zbog ličnih razloga, a drugi zbog nezadovoljstva Pepa Gvardiole njihovim učinkom u samoj završnici tekuće takmičarske godine u kojoj je Mančester siti "ispustio" trofej Lige šampiona, ali i pehar Liga Kupa gde su Građani takođe poraženi od Čelsija u finalu.

Tako Žesus i Laport nimalo nisu zadovoljni minutažom, Sterling i Marez teško da će ostati zbog ugovora koji im uskoro ističe, dok Mendi prema mišljenju Gvardiole nema kvalitet da se kontinuirano nađe u sastavu Mančester sitija. Naravno, u Sitiju razmišljaju da naprave rez, kako bi doveli nove fudbalere.

Priča se da je tim iz Mančestera ozbiljno zagrizao za Harija Kejna, a već duže vreme je na meti Građana i Džek Griliš. Kako to obično biva, engleski igrači koštaju značajno više od stranih i pretpostavka je da će tim Pepa Gvardiole za njihovo dovođenje morati da izdvoji barem 200.000.000 evropskih novčanica. Ako se sve ostvari, čuveni stručnjak će ovog leta na klupi Sitija "probiti" granicu od 1.000.000.000 evra za transfere u pet sezona od kako je preuzeo klub.

Video: Savićević prelistava kultne fotografije karijere:Pocepao je igrača Partizana, pokazao svoju sliku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milance

    1. jun 2021 | 10:25

    dajte za gospodina jos dve milijarde na pojacanja....prvo pravilo je pep nikad nije kriv

  • Lovac

    1. jun 2021 | 10:34

    Civjek koji je uništio fudbal,prvo tikatakom,a onda kupovinom po 3-4 ista igraca!Neka ih na klupi samo da nisu kod protivnika,ima se može se!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA