≫ 

Detalji čuvene tuče Zvezde i Hajduka: Dobijam crveni, idem da se tuširam, pa da ih bijem u tunelu

Binićevo sećanje da događaj od pre 30 godina

  • 3

Osim po tituli prvaka Jugoslavije u Evrope, istorijsku sezonu Crvene zvezde (1990/91) obeležiula je i tuča tokom meča sa Hajdukom u finišu šampionata!

Crveno-beli su prethodno izgubili u finalu Kupa od Spličana, da bi ih u poslednjem kolu dočekali na Marakani kao šampioni Evrope, a o toj tuči govorio je jedan od glavnih aktera iste - Dragiša Binić.

Podsetimo, Binić je tada udario trenera Hajduka Stanka Poklepovića misleći da je Josip Skoblar koji je odranije igračima Zvezde ostao dužan.

- Izgubim Kup od Hajduka na JNA. Na tom meču njihov trener Skoblar je vređao, igrači su uklizavali, vukli za kosu Mihu, a tebe neće i izgubiš. Naredni meč je u prvenstvu sa Hajdukom, zadnja pred frku. Nama nebitna utakmica, ali se dogovorimo da im vratimo i igramo malo oštrije. Počinje utakmica, a oni opet nas biju. Jednom tamo uklizaše Mihajloviću, drugi put, treći - priseća se Binić tokom intervjua za Telegraf i nastavlja:

- I ja se zaletim, nokautiram jednog i čekam klupu. A kroz onu našu euforiju proslava, ja ne znam da su oni promenili trenera. I ja sada čekam Skoblara da mu vratim što nas je vređao na nacionalnoj osnovi. Klupa kreće ka meni, ja vidim trenera i nokautiram ga. Ali to nije bio Skoblar, već Poklepović. Bezveze. U jednom trenutku vidim da se bijem, a ja i nemam potrebu za to. Mihu su dirali. Sudija mi daje crveni, ja hoću i na njega, jedva su me zadržali.

- Odlučim da ću da se istuširam, spremim malo, pa ću da ih bijem u tunelu. Međutim, u klubu su znali da će biti takva reakcija i odvuku me u ložu. Ja sam Mihi rekao na poluvremenu: "Ja sam ovo zbog tebe uradio. Mene niko nije dirao." On će zatim meni "stižem te" i posle nekoliko klizećih isteraju i njega. Posle sam uputio izvinjenje treneru, ali je bilo gotovo. Tek sat vremena posle meča su mi rekli da sam udario pogrešnog čoveka. Šta da radim.

>>> Bosna i Hercegovina i Crna Gora danas (18.00) će odmeriti snage u prijateljskoj utakmici u Sarajevu, a kvota na keca u Mozzartu je najveća na svetu - 2,05. Iks je 3,10, a dvojka 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bosna i Hercegovina - Crna Gora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • da nam bi gobeljic

    2. jun 2021 | 11:23

    ehh da smo imali gobeljica ..pa da skine gace...sve bi polijehali od smijeha na travu...ne bi bilo tuce

  • Melbourne

    2. jun 2021 | 11:59

    Ajd ne lupetaj bio si strasljiv kao zec

  • kralj

    2. jun 2021 | 11:36

    Sta se hvalis hahah nakautirao si coveka koji ke tad imao 65 god.a i nakautirati trenera je ..mislim ti si uvek bio bek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA