Dželat Srbije zamalo došao glave i "Oranju": Memfis Depaj sačuvao Holandiju od blamaže

Memfis Depaj pokazuje zašto je jedan od najtraženijih napadača ovog leta

  • 0
FK Holandija - Letonija, FC Netherland - Latvia Foto: Tanjug/AP

Odigrane su prve prijateljske reprezentativne utakmice, a desila su dva iznenađenja - Holandija je remizirala sa Škotskom 2:2, dok su fudbaleri Rumunije poraženi od Gruzije sa 2:1.

Veliko iznenađenje se desilo u Portugalu, Holandija je dva puta jurila rezultat protiv Škotske i uspela je da odigra nerešeno u prvoj prijateljskoj utakmici. Strelac oba pogotka kod Holanđana je bio Memfis Depaj, dok su golove za Škotsku postigli Nisbet i Hendri.

Škotska je bila bolji i konrektniji rival u prvom poluvremenu, iako posed kaže da je Holandija imala loptu čak 65 odsto vremena, Škoti su imali tri šuta, od čega su dva bila u okvir gola. S druge strane, Holanđani su stali na šutu manje.

Drugo poluvreme je donelo veliku dominaciju Holandije, čak devet udaraca su uputili ka golu, međutim samo dva su završila u okviru tog istog gola.

Krajnji rezultat od 2:2 je možda i najrealnije stanje onoga što se desilo na terenu.

Fudbalska reprezentacija Škotske Foto: Marko Jovanović

U drugoj utakmici sva tri gola su došla u drugom poluvremenu. Tanase je dobio crveni karton u 42. minutu, te je Rumunija ušla oslabljena u drugo poluvreme.

Gruzija je povela u 61. minutu golom Mikautadzea, da bi samo tri minuta kasnije Kvirkela dobio crveni karton.

Rumunija je tada nagrađena i penalom koji je Marin promašio, kazna je usledila nekoliko minuta kasnije kada je Aburjania povisio na 2:0.

Andrei Ivan je uspeo da postigne gol za Rumuniju u 78. minutu i na taj način da smanji rezultat na konačnih 2:1 u korist Gruzije.

Video: Spektakularna bakljada u Bariču, nadmašili i Grobare i Delije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA