Mladi Nemci za osam minuta pokazali lepotu fudbala i prošli u finale EP, Holanđani kasno upalili

Dva prelepa gola postigao je Florijan Virc, od čega je prvi došao posle samo 30 sekundi

  • 0
Mladi Nemačka Foto: Youtube / Screenshot

Ranije danas saznali smo da će se Portugal boriti za titulu prvaka Evrope u kateogriji fudbalera do 21 godine. A sada na drugu "crtu" možemo da upišemo ime Nemačke. Sjajnu utakmicu odigrali su Panceri, uspešno su nadigrali Lale i tako će protiv ekipe sa Pirineja pokušati da se izbore za trofej - 1:2 (0:2).

Mogao se ovde ishod vrlo brzo i nagovestiti. Jer nije prošlo ni pola minuta od početka utakmice, a već smo videli gol. I to kakav - lopta je krenula iz zadnje linije, dodavanja svih igrača Nemačke bila su besprekorna, na kraju je centrirao Lukas Nmeka i dodao do Florijana Virca koji je postigao prvi pogodak.

A osam minuta kasnije, još jedan gol - pravi "blickrig". I ponovo se u strelce upisao Virc, koji je uspeo da prevari odbranu Holanđana jednim driblingom kojim je oslobodio sebi prostor i uputio udarac u kontraugao po zemlji. Lopta je ušla u malu mrežu.

Nastavio je Virc da napada besomučno Holanđane, u 33. minutu je mogao do het-trika, ali ga je golman u toj nameri sprečio. Fudbaler Bajer Leverkuzena zaista je igrao jednu od svojih najboljih utakmica u dosadašnjem delu karijere. U 61. minutu je Mergim Beriša pogodio stativu, mogao je tada i u potpunosti da reši meč, ali...

Holanđani su uzvratili. Posle slobodnog udarca sa desne strane, Nemci nisu uspeli da otklone loptu van kaznenog prostora, ona je sela tačno na nogu Peru Šursu i to je bio pogodak koji je dao nadu Lalama. I prekopotrebnu energiju.

Napadali su, Majron Boadu je u 72. minutu šutirao pored gola, a potom mu je na pet minuta pred kraj jedan gol poništen zbog ofsajd situacije, potpuno opravdano. I to je bilo sve od Holanđana za večeras, stali su na korak od finala, ali uzimajući u obzir snagu Nemaca, ne mogu da budu nezadovoljni.

Video: Naslednici legendi srpskog fudbala su budućnost reprezentacije: Nek sinovi budu bolji od očeva!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA