Velika tuga u Italiji: Nekadašnji mladi fudbaler Milana izvršio samoubistvo zbog rasističkih poruka

Seid Visin imao je samo 20 godina

  • 0
Seid Visin Foto: Youtube / Printscreen

Izuzetno loše vesti stižu sa Apeninskog poluostrva. Nekadašnji mladi fudbaler Milana i Beneventa, Seid Visin izvršio je samoubistvo nakon što je ostavio oproštajno pismo svojim prijateljima i rodbini. Kao razlog, naveo je brojne rasističke poruke koje su mu bile upućivane u poslednjih nekoliko meseci i godina.

U prethodnoj sezoni igrao je u četvrtoj italijanskoj ligi u klubu pod imenom Atletiko Vitalika, a predsednik kluba potvrdio je veoma tužne vesti koje su razgnevile javnost. Seid je poreklom iz Etiopije i kaže da nije mogao da izdrži pritisak.

- Nisam imigrant, usvojio me je jedan par iz Noćere, to su moji roditelji. Kao klinac sam svuda dočekivan sa osmehom i poštovanjem, ali se sada sve promenilo - piše u oproštajnom pismu Seida Visina.

- Našao sam posao, ali sam morao da dam otkaz, jer su stariji gosti odbijali da ih ja poslužujem. Često bi komentarisali da mladi Italijani ne mogu da dobiju posao zbog takvih kao što sam ja.

On je dodao da se nešto ozbiljno promenilo u poslednjih nekoliko meseci. Plašio se da će ga na ulici zameniti za migranta, iako on ima sve italijanske papire i odrastao je na Apeninskom poluostrvu.

- Čak sam pravio loše šale o crncima i imigrantima, da bih dokazao da nisam jedan od njih. Ali bio sam u velikom strahu. Ne tražim da me žalite, ni da me sažaljevate, ali ne mogu više. To nije ništa u odnosu na ono što proživljavaju migranti koji rizikuju život kako bi se izbavili iz bede i pakla Afrike, kako bi iskusili deo onoga što mi nazivamo životom - napisao je Seid u pretužnom pismu.

Video: Naslednici legendi srpskog fudbala su budućnost reprezentacije: Nek sinovi budu bolji od očeva!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA