"Taj čovek za mene više ne postoji": Čeferin neće oprostiti izdaju najboljem prijatelju Anjeliju

Superliga Evrope bila je kamen spoticanja između njih dvojice

  • 2
aleksander čeferin Foto: Tanjug/Ap

I dalje se nije do samog kraja stišala bura oko osnivanja Superlige Evrope u fudbalu, zbog koje se najpopularniji sport na planeti "drmao" dobrih nedelju dana. Od te ideje se, na svu sreću, odustalo, a predsednik UEFA, Aleksander Čeferin kaže da neće nikada moći da oprosti svom nekada najboljem prijatelju, Andrei Anjeliju na tome šta ga je izdao i lagao u oči do poslednjeg trenutka.

Koliko su njih dvojica bila povezana govori podatak da je Čeferin kum Anjelijevog deteta, a prema rečima Slovenca između njih dvojice ne postoje nikakvi kontakti. Objasnio je da je sve koji su pokušali da osnuju ovo takmičenje svrstao u tri kategorije, a vlasnik Juventusa "zapao" je u onu prvu.

- Taj čovek više ne postoji za mene. Mislio sam da smo prijatelji, ali me je lagao sve do poslednjeg minuta i uveravao me da nemam o čemu da se brinem, iako je dan ranije potpisao dokumente za pokretanje Superlige. U ovom slučaju začetnike ove lige mogu svrstati u tri kategorije. Anjeli je u prvoj, jer je to bilo lično - počeo je Čeferin.

U preostale dve grupisao je one saradnike sa kojima jeste i nije sarađivao kroz poslednjih par godina.

- U drugu kategoriju svrstavam čelnike za koje sam mislio da smo bliski, a koji mi nisu unapred rekli šta planiraju. U trećoj su oni sa kojima nisam imao bliske kontakte, njih ne krivim, ali će i oni snositi posledice svojih poteza - zaključio je predsednik UEFA.

Video: Čeferin o Super ligi Evrope: Da je ona pravljena pre 30 godina tu bi bila Zvezda, a ne Junajted!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Giga SRBIN

    6. jun 2021 | 14:11

    Mislim da ti neces postojati. JUVE ,REAL, BARSA vise teze nego svi ostali. Zamisli ligu bez njih. NEZAMISLIVO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA