≫ 

Ukrajinci stavili Krim na svu opremu, reagovali Rusi: Stvaraju iluziju, to služi da razveseli igrače

Prema njenim rečima, stavljanje pozdrava ukrajinskih nacionalista na sportsku uniformu "Slava Ukrajini! Slava herojima!" je još jedan pokušaj zvanične propagande Kijeva

  • 4
Maria Zakharova, Marija Zaharova Foto: Mikhail Tereshchenko / TASS / Profimedia

Prikazivanje Krima kao dela Ukrajine na novoj uniformi ukrajinske fudbalske reprezentacije je '''mučna umetnička sloboda''', izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Fudbalska reprezentacija Ukrajine povezala je Ukrajinu sa ruskim Krimom. Objašnjenje je podjednako metafizičko kao i sama mučna umetnička sloboda - da razveseli igrače", napisala je ona na svom kanalu Telegram - preneo je TASS.

- Šteta što samo na ovo mogu da polažu nadu. Tehnika nije nova. Zove se tromp-l`il ili umetnička tehnika koja se koristi za stvaranje iluzije nemogućeg ili, naprotiv, predstavljanje nečega što nije postojeće kao da se može dodirnuti - istakla je Zaharova.

Prema njenim rečima, stavljanje pozdrava ukrajinskih nacionalista na sportsku uniformu "Slava Ukrajini! Slava herojima!" je još jedan pokušaj zvanične propagande Kijeva da ojača slogan koji mnogi u Ukrajini i izvan nje povezuju sa Ukrajinskom pobunjeničkom vojskom (UPA, zabranjenom u Rusiji), Stepanom Banderom i njihovim zločinima tokom Drugog svetskog rata.

- Kijev očigledno želi da distancira ovaj slogan od njegovog neprijatnog porekla i ispuni ga novim pozitivnim značenjem kako bi ga čitav svet shvatio kao progresivan - objasnila je ona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zocky

    6. jun 2021 | 21:57

    Da si kad bio na Krimu, znao bi zasto je važan za Rusiju!

  • Roki

    6. jun 2021 | 20:57

    A Rusima pored 17000000 km2treba i Krim samo da ne zafali Poljska i eto Belaja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA