≫ 

Čukarički doveo prvo pojačanje, na Brdo stigao reprezentativac Crne Gore

Roganović igra za mladu selekciju Sokolova, i pokriva poziciju levog beka

  • 1
Bojan Roganović, FK Čukarički Foto: fkčukarički

Mladi reprezentativac Crne Gore Bojan Roganović novi je igrač Čukaričkog, s kojim je potpisao ugovor na četiri godine!

Roganović u septembru puni 21 godinu, prethodne sezone je nastupao za OFK Titograda, dok je ranije bio član podgoričke Budućnosti

- Došao sam u jedan od najboljih, i po prvim utiscima najorganizovanijih klubova u Srbiji. Kad je stigao poziv Čukaričkog, nisam mnogo razmišljao, jasno mi je bilo da je ovo velika šansa za mene, za iskorak u karijeri. Došao sam na preporuku Zorana Govedarice, mog trenera u OFK Titogradu, kojem se ovom prilikom zahvaljujem. Takođe, hvala i ljudima u upravi Čukaričkog, koji su imali dovoljno poverenja da me angažuju. Moj novi klub zaslužuje da konstantno bude u vrhu srpskog fudbala, među tri-četiri najbolja tima, da uvek igra u kvalifikacijama za evropsko takmičenje. Znam da me na Banovom brdu očekuje velika konkurencija, ali to može da bude samo dobra stvar za moj dalji razvitak – kazao je Bojan Roganović, po potpisivanju ugovora.

Roganović igra na poziciji levog beka, koja je posle odlaska Dimitrija Kamenovića ostala upražnjena, s obzirom da je na tom mestu ostao samo još Nemanja Tošić. Igranje u Evropi biće veliki izazov za Bojana.

- Smatram da takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Konferencija uopšte neće biti naivno, ali da Čukarički ima vrlo kvalitetan sastav i da uz malo sreće može i da izbori plasman u grupnu fazu. Radujem se i mečevima na tom nivou.

Roganović je bio član crnogorske nacionalne selekcije do 17, potom i do 19 godina, a igrao je i za mladu reprezentaciju.

Bojan Roganović, FK Čukarički Foto: fkčukarički

- Prošao sam sve mlađe selekcije Crne Gore. Igrao sam i sa tada starijom generacijom u selekciji do 21 godine, a iskreno se nadam da ću dobrim igrama u Čukaričkom skrenuti pažnju na sebe i da ću ponovo dobiti poziv selektora.

Na kraju, Roganović je podsetio na svoje fudbalske početke.

- Rođeni sam Podgoričanin, počeo sam ovim sportom da se bavim u Akademiji fudbala Budućnosti, prošao sam potom sve mlađe kategorije ovog tima i zaigrao za prvi tim, imam tridesetak nastupa. Ne krijem da sam navijač tog tima, nadam se da ću se jednom vratiti u Budućnost – istakao je Bojan Roganović, novi levi bek Čukaričkog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jović

    11. jun 2021 | 08:58

    Au,pa JSD-u baš krenulo loše. Em se uvodi VAR,em se smanjuje Liga,em se protivnici pojačavaju. Biće sigurno u ZONI BETON LIGE HUMSKE ULICE. Ako ne bude tako,ugroženo mu je učešće i u FENIKS KUPU. POZ SA SEVERA.☺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA