Pala ideja o smanjenju Superlige: Poznato je kada ćemo imati 12 klubova u elitnom takmičenju

FSS blizu odluke da ligu najpre smanji na 14, a zatim i na 12 klubova

  • 1
Fudbalski savez Srbije, FSS, Stara Pazova Foto: Marko Jovanović

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije održali su 4. juna sastanak u Staroj Pazovi na kom je jedna od glavnih tema bilo smanjenje Superlige Srbije u što skorije vreme.

Naime, čelni ljudi fudbalske organizacije su najavili da je intencija da se ide na smanjenje broja klubova Super i Prve lige Srbije i koncentraciju kvaliteta. S tim što detaljnije korake nisu otkrili javnosti.

Međutim, "Sport Klub" saznaje da je predlog da već od leta 2022. SL bude smanjena na 12 klubova odbijena - uz obrazloženje da bi  postojala mogućnost da i sezona ispred nas bude puna neregularnosti zbog velikog broja timova koji bi napuštali viši rang.

Ipak, predlog da se postepeno smanjuje liga dobio je podršku, što znači da bi u sezoni 2022/23 gledali 14 timova u Superligi, a zatim od sezone 2023/24  još manje - 12 timova! S tim što još nije poznato kakav bi se sistem igrao - on trokružni ili podela na plej-of i plej-aut fazu.

Takođe, radi se i na reorganizaciji Prve lige Srbije i nižih takmičenja, ali detaljnije će se znati na nekim narednim sastancima. Naravno, ukoliko u FSS ponovo ne budu "zakopčani do krla."

>>> U južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo večeras (01.00) se igra derbi između Kolumbije i Argentine. Kvota na keca je 2,85, na dvojku 2,75, a na iks 2,95, dok je kvota na GG3+ 2,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kolumbija - Argentina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA